Nazovite nas: +385 1 6542 855
4 namirnice koje će vas razbuditi bolje od kave

4 namirnice koje će vas razbuditi bolje od kave

Ako vam je ujutro potrebno više energije, nemojte posegnuti za kavom. Probajte s nekim drugim od namirnica koje će vas razbuditi brže od kave. Pročitajte koje su to namirnice:

  1. Voda – Besplatna i uvijek na dohvat ruke, voda će vas brzo razbuditi. Samo blaga dehidracija može uzrokovati osjećaj bezvoljnosti i umora jer vaše tijelo nema dovoljno “goriva” da normalno funkcionira. Većina ljudi ujutro osjeća nedostatak energije, pa je voda idealan napitak za početak dana.
  2. Jaja – Jaja se nalaze pri samom vrhu namirnica koje pružaju energiju, pa su možda i najbolji odabir za doručak. Proteini iz njih te vitamin B2 garantiraju da ćete bez problema izdržati radni dan.
  3. Chia sjemenke – Chia sjemenke su bogat izvor omega 3-masnih kiselina, kojih imaju čak osam puta više od lososa, a one će otjerati umor i “ubrzati” rad mozga. Također, dobar su izvor prehrambenih vlakana i aminokiselina, a sadrže i minerale poput kalcija, fosfora, magnezija, natrija, kalija, cinka, mangana, bakra i željeza. Upravo zbog ovih svih pozitivnih hranjivih tvari nije čudno što utječu na podizanje energije.
  4. Zobena kaša – Ispada da je porcija obične zobene kaše jedna od najboljih stvari koje možete pojesti za doručak – osim što obiluje proteinima važnim za proizvodnju tjelesne energije, zob je odličan izvor “dobrih” ugljikohidrata koji pomažu uravnotežiti razinu šećera u krvi. Nakon konzumiranja zobene kaše bit ćete opskrbljeni energijom.