Nazovite nas: +385 1 6542 855
7 savjeta kako svakodnevno podići energiju organizma

7 savjeta kako svakodnevno podići energiju organizma

Iako je količina energije koju imamo konstanta, ponekad nam se čini da smo naprosto puni energije, a nekad kao da je uopće nemamo. Trik je u tome kako tu energiju usmjeravamo i koristimo, jer je moguće i isprazno je trošiti čime od nje nemamo nikakvog benefita. Uz ove svakodnevne sitne promijene i savjete, podignite i zadržite visoku razinu energije tijekom cijeloga dana.

1. Tri minute dok perete zube radite nekoliko vježbi za noge i stražnjicu što će vam dati nalet energije. Dovoljno je noge podizati iza i u stranu, i već ćete osjetiti razliku.

2. Krenete li u šetnju gradom, započinjete aktivnost i podizanje energije, zato izbjegavajte prečice i električne stepenice.

3. Odlazak na posao začinite tako da izađete iz autobusa/tramvaja nekoliko stanica ranije i prošećete se. Dobra opcija je i vožnja biciklom do posla.

4. Ako predugo sjedite u uredu, prošećite se odnosno napravite krug oko zgrade kako bi “napunili baterije”.

5. Na godišnjem umjesto mirovanja, odradite kratki trening, vozite se biciklom, rolama ili plivajte.

6. Odlazak u trgovinu isto može biti koristan za podizanje energije i to tako da nekoliko puta podignite vrećice kao da dižete utege.

7. Iza ručka priuštite si odmor, no ne idite u krevet, već se zavalite u udoban naslonjač ili sofu. Znanstvenici navode da se odlaskom u krevet popodnevni odmor pretvara u dugi san, što nije preporučljivo jer se time narušava noćni san.