Nazovite nas: +385 1 6542 855
Ne zaboravite obilježiti Dan narcisa

Ne zaboravite obilježiti Dan narcisa

Dan Narcisa poseban je dan posvećen oboljelima od raka dojke, a narcise simboliziraju proljeće i buđenje nove nade.

Udruga Pogled iz novog kuta (P.I.N.K. – life) će 25. ožujka 2017. obilježiti Dan Narcisa. To je manifestacija koja se u Hrvatskoj obilježava od 1997. godine. Podjela narcisa održat će se na 15 lokacija u Zagrebu, s time da će se centralna akcija održati na Cvjetnom trgu, od 10 do 14 sati.

dan narcisa

Ova akcija se održava s ciljem pružanja potpore oboljelima, smanjenja smrtnosti od raka dojke i poboljšanja kvalitete života oboljelih i njihovih obitelji. Članice Udruge P.I.N.K. – life, brojni prijatelji, liječnici, medicinske sestre te oboljele žene, rame uz rame dijelit će narcise uz prikupljanje donacija građana.

Dan Narcisa poseban je dan posvećen oboljelima od raka dojke.

Narcise su odabrane kao simbol proljeća i buđenja nove nade. U svijetu su narcise poznate kao simbol nade za oboljele od raka. Iz razloga što svojim buđenjem i cvjetanjem u proljeće simboliziraju nadu u ozdravljenje. Mnogostruki oblici narcise, njih oko 10 000 sorti i gotovo toliko naziva cvjetova, mogu se poistovjetiti s isto toliko oblika nade oboljelih.

Donacije prikupljene u ovoj javno zdravstvenoj manifestaciji koristiti će se za različite aktivnosti Udruge vezane uz jačanje svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka te psihosocijalni oporavak oboljelih. Krajnji cilj ove akcije kao i svih ostalih akcija Udruge P.I.N.K. u 2017 godini je usvajanje Nacionalnog plana borbe protiv raka, kroz institucije u Vladi i Saboru Republike Hrvatske.