Nazovite nas: +385 1 6542 855
Doručak koji ćete obožavati!

Doručak koji ćete obožavati!

Doručak je najbitniji obrok dana, a ako želite zamjeniti kuhana jaja, kajgane i omlete – pripremite ovaj recept. Jaja su odličan primjer kako savršena priroda može biti u stvaranju namirnica dobrih za čovjekov organizam. Jaja nas čine ljepšima iznutra (utječu na zdravlje srca, mozga, krvnog tlaka), ali i izvana (utječu na kosu).

Iako su često imala i lošu reputaciju, najnovija istraživanja objavljena u British Medical Journalu, pokazala su brojne blagodati i razloge za svakodnevnu konzumaciju jaja. Zbog toga što su toliko hranjiva, jaja često nazivaju prirodnim multivitaminima. Bogata su i jedinstvenim antioksidansima i hranjivim tvarima potrebnima mozgu.

ultimate-fried-egg-sandwich-bbq-bacon-slDonosimo recept za doručak s jajima koji ćete htjeti jesti svaki dan. Osim što je veoma zasitan pa automatski nećete htjeti jesti ‘gluposti’, unijet ćete samo zdrave kalorije, najkvalitetnije prirodne izvore bjelančevina i esecijalnih masnih kiselina, fosfor, selen, jod, te vitamine B skupine, A, D, E, i K. Također, jaja sadrže i antioksidanse lutein i zeaksantin – koji su vrlo važni za dobar vid.

Recept: 4 šnite kruha, 450 grama rikule, malo djevičanskog maslinovog ulja i svježeg limunovog soka, prstohvat soli i papra, 4 velika jaja te 100 grama ricotta sira.