Nazovite nas: +385 1 6542 855
Kinesio trake – posebna metoda za oporavak i prevenciju

Kinesio trake – posebna metoda za oporavak i prevenciju

Bez obzira kojim se sportom bavite te jeste li samo rekreativac ili profesionalni sportaš koji se priprema za važna natjecanja, ono što vas najviše može usporiti u napretku jest – bol ili ozljeda. Upravo s ciljem smanjenja osjećaja boli te prevencije ili zacjeljivanja ozljede, osmišljene su kinesio trake, posebna metoda za oporavak i prevenciju.

Kinesio trake služe kao rehabilitacija osmišljena da bi olakšala i ubrzala tjelesne procese zacjeljivanja ozljeda dajući podršku i stabilnost mišićima i zglobovima bez ograničavanja opsega pokreta, istovremeno dajući pojačanu sposobnost manipulacije mekim tkivima da bi se pojačali učinci drugih oblika terapije.

Kome su najmjenjene?

Kinesio traka je napravljena bez lateksa i može je se nositi duži vremenski period, tijekom cijeloga dana, bez poteškoća ili smanjenja pokretljivosti, a nema ni ograničenja glede godina osobe koja je koristi: mogu je koristiti svi uzrasti u liječenju različitih ortopedskih, neuromuskularnih, neuroloških i drugih medicinskih stanja.

Koji su učinci?

Kinesio trake imaju neograničen broj načina primjene, od jednostavnih „I“ postavljanja na ozlijeđeno mjesto, do „X“, „Y“ načina lijepljenja. Traka obnavlja neuromuskularni sustav, smanjuje osjećaj boli i upale, optimizira performanse, sprječava razvoj ozljede i potiče bolju cirkulaciju i ozdravljenje te pomaže u povratu pune pokretljivosti i funkcionalnosti ozlijeđenog područja.

No, kao i u svakoj terapiji i u primjeni kinesio traka potrebna je dijagnostika ozljede, kako bi se terapija optimizirala i provela na najbolji način. U postavljanju dijagnoze preporučuje se napraviti mišićna testiranja, testiranja opsega pokreta i sve druge testove koji se smatraju potrebnima.

Kinesion trake će vam pomoći u: povratu ispravne mišićne funkcije dajući podršku oslabljenom mišiću, smanjenju zagušenja u krvotoku poboljšanje protoka krvi i limfe, smanjenje osjećaja boli stimulacijom neurološkog sustava te u ispravljanju nepravilnosti u zglobovima redukcijom mišićnih spazama.

Nabavite ih u svim Bauerfeind prodavaonicama.