Nazovite nas: +385 1 6542 855
Koncert povodom Svjetskog dana sindroma Down

Koncert povodom Svjetskog dana sindroma Down

Dugo očekivano proljeće u Zagrebu i ove će godine najaviti Udruga za sindrom Down Zagreb koja već tradicionalno na zagrebačkom trgu Zrinjevac organizira koncert i obilježavanje Svjetskog dana sindroma Down.

Na koncertu pod nazivom „Sunčana strana dlana“ nastupit će brojne zvijezde s kojima svake godine zapjevaju i zaplešu brojni članovi zagrebačke Udruge za sindrom Down, članovi njihovih obitelji, prijatelji i sugrađani. U nedjelju će svojim nastupom na Zrinjevcu Svjetski dan sindroma Down obilježiti Jelena Rozga, Colonia, Psihomodo Pop, Jacques Houdek, Teška industrija, Vatra, Klapa „Sveti Juraj“ – HRM, Luka Nižetić, Minea i Sandi Cenov.

21. ožujka se diljem svijeta obilježava Svjetski dan sindroma Down. Brojka 21 simbolizira jedan kromosom viška na 21. paru kromosoma. Zahvaljujući predanom radu članova obitelji i udruga, osobe sa sindromom Down u Hrvatskoj imaju priliku ostvariti pravo na edukaciju i uključivanje u svakodnevne aktivnosti. Na području Zagreba i Zagrebačke županije živi oko 140 osoba sa sindromom Down, a svi oni će u novim prostorima Udruge imati znatno kvalitetniji pristup rehabilitaciji, savjetovanju i edukaciji.

Više informacija potražite i na stranici: Udruga Down Zagreb.