Nazovite nas: +385 1 6542 855
Kvaliteta spavanja odražava se na srce

Kvaliteta spavanja odražava se na srce

Koliko sati spavate? Ako možete odspavati sedam sati u jednom komadu, smatrajte se pravim sretnicima jer, osim što na taj način osiguravate dovoljno energije za sljedeći dan, ujedno se i štitite od moždanog i srčanog udara.

Prema velikom nizozemskom istraživanju, u kojem je sudjelovalo gotovo 18 000 ispitanika, dobar san bez prekida može biti jednako bitan faktor u zaštiti od bolesti krvožilnog sustava kao i nepušenje, umjerena konzumacija alkohola, redovita tjelovježba ili uravnotežena prehrana.

lavandon-logo

Studijom je ustanovljeno da četiri uobičajena i tradicionalna faktora (prestanak pušenja, tjelovježba, zdrava prehrana i umjerena konzumacija alkohola) mogu sniziti rizik od kardiovaskularnih bolesti za 57 posto te za 67 posto ako govorimo o smrtonosnom ishodu srčanog ili moždanog udara. Kada su u tu jednadžbu uračunali i sedam sati sna, ovi su ispitanici uspjeli sniziti svoj rizika za 83 posto.

Ako imate problema sa spavanjem, možda je tome zaslužan vaš jastuk. Tijekom mjeseca ožujka u Bauerfeindovim prodavaonicama Lavandon Medic jastuci se nalaze na popustu od 35 %.