Nazovite nas: +385 1 6542 855
Najprljavija mjesta u kući

Najprljavija mjesta u kući

Sigurno je da bakterije stanuju u svakom kućanstvu, a s njima borbu možemo voditi i samo s vodom i sredstvom za čišćenje.

Razmislite – koliko puta dnevno uđete u hodnik i upalite svjetlo ne razmišljajući o tome što ste dirali prije toga? Dirate ih nakon što dođete s posla ili iz javnog prijevoza. Upravo zato važno je barem jednom tjedno očistiti kvake, ručke i prekidače po cijelom kućanstvu kako bi uništili bakterije koje ste izvana donijeli. To možete napraviti uz pomoć antibakterijskih maramica.

Pametni telefoni, tipkovnice i TV daljinski upravljači leglo su bakterija, a razlog tome je jednak kao i s kvakama, ručkama i prekidačima. Tim se predmetima koristimo bez razmišljanja o higijeni i stvarima koje smo prije rukovanja s njima, dotakli. Oko tih predmeta jedemo, kišemo i naposljetku, koristimo skoro po cijele dane.

Ova lista ne bi mogla proći bez kupaone, a razlog tome je prilično jasan – u njoj se tuširamo, obavljamo nuždu i baš zbog toga je većina često i čisti. Toaletna školjka ipak ima jednu manu, a ona je da pri puštanju vode, čestice i kapljice izliječu van školjke i zbog toga bakterije fekalnog porijekla završavaju na mjestima gdje ih ne želimo, poput četkice za pranje zuba ako se ona nalazi u blizini školjke.

Zbog toga, potrudite se spustiti poklopac od školjke svaki puta kako bakterije ne bi završile na drugim mjestima. Također, obratite pozornost na pod u kupaoni te posebno na ručku, odnosno tipku za puštanje vode, kao i na slavinu. Osim toga, pobrinite se da vaše četkice za zube nisu u blizini WC školjke, kao i što trebate redovno čistiti čašu u kojoj vam četkice za zube stoje.

Sudoper je glavno mjesto na kojem se bakterije razvijaju zbog ostataka hrane te vlage.

Osim što nije dobro ostavljati hranu u tanjurima jer su odlično mjesto za razvijanje bakterija koje izazivaju različite bolesti, poput salmonele i E.Coli, također se bakterije skupljaju na spužvama koje koristite za pranje suđe. Ne smiju se zaboraviti čistiti ručke kuhinjskog namještaja i hladnjaka, pošto se na dnevnoj bazi koriste.