Nazovite nas: +385 1 6542 855
Naučite kako izbjeći salmonelu

Naučite kako izbjeći salmonelu

Salmonela je česta infekcijska bolest koja zahvaća čitavi crijevni trakt, a može vam uništiti  godišnji odmor. Bakterija salmonele najčešće žive u crijevima ljudi i životinja. Ljudi se najčešće zaraze kroz zaraženu vodu ili hranu. Hranu treba dovoljno dugo kuhati ili peći, obavezno na temperaturi višoj od 65 Celzijevih stupnjeva te je ne ostavljati za kasnije konzumiranje.

Najvažnija je prevencija, stoga vam donosimo što možete poduzeti kako biste spriječili pojavu salmonele:

1. Temperatura u hladnjaku ne bi trebala biti iznad 4 Celzijeva stupnja.

2. Već pripremljenu hranu treba držati odvojeno od sirove hrane.

3. Ruke treba prati vrućom vodom i sapunom prije pripreme hrane kao i konzumiranja.

4. Izbjegavajte sirovu hranu te dobro ispecite svako meso.

5. Jaja mogu biti najveći izvor salomonele, stoga pazite da su svježa i nemojte ih konzumirati sirova.

 

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Ovo je testna verzija trgovine i kupovina još nije moguća. Otkaži