Nazovite nas: +385 1 6542 855

Korisnik je u središtu svih naših aktivnosti. Naš je osnovni zadatak opskrba korisnika adekvatnim medicinskim proizvodima i uslugama koje im olakšavaju aktivno učešće u svim životnim prilikama.

Slobodan Brezak, Predsjednik Uprave Bauerfeind d.o.o.

 

Misija tvrtke BAUERFEIND d.o.o. je proizvoditi širok raspon proizvoda prikladnih, iskoristivih i korisnih od samoga rođenja do starosti, na jednome mjestu proizvoditi za čitavu obitelj te obuhvatiti skupinu mladih i starih, aktivnih i manje aktivnih te djece, sportaša i poslovnih ljudi kako bi u bilo kojem trenutku mogli ponuditi proizvode za svakog i za svaku životnu fazu.
Profesionalna vizija tvrtke BAUERFEIND d.o.o. očituje se kroz moto \"Pokret je život\" dočaravajući time važnost kretanja tijekom ljudskog života. U daljnjem radu planira se nastaviti s razvojem i proizvodnjom inovativnih medicinskih pomagala koja zadovoljavaju najstrože zahtjeve i koja će opravdati moto s kojim već dugi niz godina tvrtka jamči kvalitetnu podršku svima koji imaju problema s mobilnošću, a konačni cilj je osigurati kvalitetnu skrb za bolesnike kroz visoko kvalitetne proizvode, stručno savjetovanje i sveobuhvatne usluge.
Tvrtka BAUERFEIND d.o.o. osnovana je s 1929. godine kada je Bruno Bauerfeind u njemačkom gradu Zuelenrodi pokrenuo obiteljsku tvrtku specijaliziranu za proizvodnju medicinskih kompresivnih čarapa. Uslijed novonastale političke situacije u Istočnoj Njemačkoj 1949. godine, sin osnivača tvrtke Rudolf Bauerfeind s obitelji napušta Zeulenrodu i ponovno pokreće proizvodnju u Darmstadt-Eberstadtu. 1991. godine dogodio se povratak korijenima jer unuk osnivača tvrtke, sadašnji Predsjednik Uprave BAUERFEIND AG, prof. Hans B. Bauerfeind premješta sjedište tvrtke u Zenlenrodu i počinje transformirati tvrtku u multinacionalnu kompaniju. Tri godine poslije, 1994. u Zagrebu je osnovana mješovita njemačko-hrvatska „Medicus Matea“ specijalizirana za distribuciju i proizvodnju medicinskih proizvoda. Zatim, 1997. godine u Ljubljani je došlo do osnivanja slovenske podružnice tvrtke „Medicus Matea“ te 1999. godine u Bihaću djelatnost započinje i regionalni centar za Bosnu i Hercegovinu. Već 2001. godine matična kuća postaje sponzorom njemačke olimpijske vrste i počinje opskrbljivati njezine sportaše, sportske liječnike i fizioterapeute svojim pomagalima. Iduće godine Bauerfeind prerasta u dioničko društvo, a u godinama koje slijede u Zeulenrodi je izgrađen novi logistički centar i poslovna zgrada Uprave. 2003. godine osnovana je podružnica tvrtke „Medicus Matea“ u Skopju te se Bauerfeind AG postupno počinje širiti na područje bivše Jugoslavije preuzimajući većinske udjele u domicilnim tvrtkama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije.

Tijekom tih 85 godina svog postojanja, tvrtka koja je već četiri generacije u vlasništvu obitelji Bauerfeind izrasla je u multinacionalnu kompaniju koja danas u svojim podružnicama u Italiji, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Španjolskoj, Sloveniji, Švedskoj, Švicarskoj, Austriji, Srbiji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, SAD-u i Ujedinjenim Arapskim Emiratima zapošljava 1650 ljudi. Zahvaljujući preuzimanju čitavog niza tvrtki i velikim investicijama financiranim isključivo vlastitim sredstvima, danas u okviru Bauerfeind grupe posluju četiri centra, Inovacijski centar te Seehotel. Među našim najznačajnijim partnerima su Apex Medical Corp iz Tajvana, Arkray – Global Business Inc. Iz Japana, DeVilbiss Healthcare iz Engleske, Farco Pharma GmbH iz Njemačke, Manfred Sauer GmbH iz Njemačke, Medela AG iz Švicarske, Medical Service GmbH iz Njemačke, Molnlycke Health care AB iz Švedske, Ormesa S.r.l. iz Italije, Reha-Bed Sp. Z o.o. iz Poljske, The ROHO Group iz SAD-a, Seda Chemical Products co., Ltd. Iz Tajvana, Sunrice Medical GmbH & Co.KG iz Njemačke, TZMO Capital Group iz Poljske i Unomedical A/S iz Danske.

Bauerfeind d.o.o djeluje kao zastupnik i distributer proizvoda tridesetak svjetskih poznatih dobavljača, a kao ugovorni isporučitelj pomagala HZZo tvrtka osigurava opskrbu zdravstvenog sektora grupama pomagala i to ortopedsko-rehabilitacijska pomagala, protetička pomagala, flebološka pomagala, antidekutabilna pomagala, pulmološka pomagala, pomagala za kontrolu dijabetesa, pomagala za inkontinenciju, pokrivala za rane i kirurški potrošni materijal.

U nastojanju da svoje proizvode i usluge učinimo krajnje pristupačnim širokom krugu korisnika i osiguramo im odgovarajuću stručnu savjetodavnu podršku, u Hrvatskoj i u susjednim zemljama regije uspostavili smo široku mrežu od 25 specijaliziranih trgovina medicinskih proizvoda. Sa sjedištem u suvremenom poslovno-rehabilitacijskom centru površine 1500 m2 u zagrebačkom naselju Blato, tvrtka posluje s profesionalnom vizijom koja se očituje kroz moto «Pokret je život», dočaravajući time važnost kretanja tijekom trajanja ljudskog vijeka. Uz to, s 16 poslovnica diljem Hrvatske posjedujemo razvijenu mrežu distribucije i logistike te smo u stalnoj suradnji s liječnicima, magistrama farmacije i najboljim hrvatskim specijalistima.

Značajan segment naše djelatnosti predstavlja proizvodnja ortopedskih pomagala, prvenstveno proteza za ruke i noge, ortoza za djecu i odrasle te ortopedske obuće i uložaka izrađenih prema individualnom otisku. Izrađujemo ih u vlastitim radionicama uz korištenje najsuvremenijih metoda izmjere i proizvodnih tehnika, a materijalnu osnovu čine upravo proizvodi Bauerfeind AG. Kvalitetnom zbrinjavanju korisnika doprinosi i vrhunska educiranost ortopedskih tehničara školovanih u inozemstvu. Bauerfeinove terapijske ortoze i steznici već dugi niz godina predstavljaju standard medicinskog zbrinjavanja i vidno doprinose procesu ozdravljenja nakon ozljeda, koriste se preventivno pri pojavi degenerativnih procesa te postoperativno, u cilju brže rehabilitacije i mobilizacije. Njegujući tradiciju staru osam desetljeća, Bauerfeind opskrbljuje tržište širokim asortimanom kompresivnih čarapa objedinjenih u robnoj marki VenoTrain namijenjenih sistematskom zbrinjavanju venske cirkulacije i limfedema.

Područje našeg rada pokriva i Arkrayevi, uporišna točka našeg dijabetes programa, a radi se o potpuno automatiziranim uređajima za samokontrolu razine glukoze u krvi koji oboljelima od dijabetesa omogućuju precizno, jednostavno i da, koliko je god moguće, bezbolno kontroliraju razinu glukoze u krvi.

Naša ponuda pokriva i proizvode za inkontinenciju koji omogućuju kompletno zbrinjavanje tegoba s kontrolom mokraćnog sustava mjehura svih oblika i intenziteta. Novi ulošci i pelene različitih veličina i kapaciteta upijanja djelotvoran su odgovor rastućim potrebama odraslih osoba i djece za tom vrstom pomagala. Ponudu dopunjavaju kondom-urinarni sistemi, urinske vrećice i kateteri te Instillagel, jedinstveni gel za kateterizaciju i dezinfekciju s anestetičkim djelovanjem.

Što se tiče našeg programa pomagala za hod, štake, štapovi, hodalice i rolatori izrazito su kvalitetni i pristupačni cijenom kako bi korisnicima osigurali veću pokretljivost i olakšali im dnevne aktivnosti. Nama je važno opskrbiti korisnika pomagalom čija su kvaliteta i način uporabe primjereni njegovoj dijagnozi i stupnju aktivnosti te na taj način maksimalno želimo udovoljiti njegovim potrebama za mobilnošću. Osim standardnih, aktivnih i elektromotornih kolica, u ponudi imamo i invalidska kolica specijalne izvedbe te antidekubitalni jastuci i madraci.

Važno je istaknuti i rehabilitacijska pomagala za djecu s obzirom na to da je iznimno važno osigurati djetetu odgovarajuća ergonomski oblikovana kolica s posebnom prilagodbom koja će rasti zajedno s njim. Ponudu tako dopunjavaju specijalne hodalice osmišljene kako bi korisnicima pomogle u svladavanju početnih faza tehnike hoda i omogućile im da hodaju bez tuđe pomoći u slučajevima kada uslijed fiziološko-neuroloških poremećaja ne mogu hodati samostalno.

Također, pri zbrinjavanju slabo pokretnih osoba važno je imati toaletna kolica i stolce, toaletna povišenja, kupaonska pomagala, pomagala za uspinjanje stepenicama te medicinski krevet, pa u našem poslovanju opremamo i domove osoba s invaliditetom.

Naš asortiman medicinskih proizvoda zaokružuje ponuda pomagala tvrtke DeVilbiss Healtcare, vodećeg svjetskog proizvođača medicinskih proizvoda namijenjenih terapiji dišnih putova. Svojom se pouzdanošću i trajnošću izdvajaju koncentratori kisika i inhalatori te lagani aspiratori prilagođeni aktivnom načinu života svojih korisnika.

Bitno je skrenuti pažnju i na dva OTC programa, odnosno Medeline proizvode za podršku dojenju s velikim izborom pumpica za izdavanje čija uporaba simulira prirodni ritam djetetova sisanja te na asortiman termosenzibilnih anatomskih jastuka i madraca Ideal, čiju su preventivnu učinkovitost prepoznale brojne bolničke ustanove, a u želji da poboljšaju udobnost smještaja, odabire ih i veliki broj hotelskih kuća.