Nazovite nas: +385 1 6542 855
Opasnost zraka u zatvorenim prostorijama

Opasnost zraka u zatvorenim prostorijama

2012. godine zabilježeno je 4.3 milijuna zdravstvenih poteškoća uzrokovanih zagađenjem zraka u zatvorenim prostorima, dok je 3.7 milijuna smrtnih slučajeva povezano sa zagađenjem zraka u našoj okolini.

Recentna studija znanstvenika iz Australije, Europe i Ujedinjenog Kraljevstva koju je predvodilo Sveučilište Surrey, analizirala je opasan utjecaj zagađenja zraka u zatvorenim prostorima na ljudsko zdravlje i otkrila način da se minimaliziraju posljedice tog zagađenja, prenosi Tech Times. Studija otkriva kako se radi o SBS-u (Sick Building Syndrome) koji uzrokuje čitav niz zdravstvenih problema jer ljudi udišu zagađeni zrak u zatvorenim prostorima bilo da se radi o njihovom domu, školi ili njihovom radnom mjestu.

Ostaci od kuhanja, dim, boja, lakovi i gljivične spore samo su neki zagađivači koji se nalaze u zatvorenim prostorima. Zagađenje zraka najčešće se veže uz toksične plinove koji se stvaraju zbog tvornica ili ispušnih plinova automobila, ali postoje i druge vrste zagađenja zraka koje mogu uzrokovati puno gore zdravstvene posljedice.

Glavni cilj istraživanja bilo je ukazati da bi prostorije trebale sadržavati sistem koji bi nadzirao razinu zagađenja u zatvorenom prostoru te da bi se trebali zaštiti od štetnih zagađivača koji mogu imati utjecaj na naše mentalno i fizičko zdravlje.