Nazovite nas: +385 1 6542 855
Ovih 5 namirnica ne bi smjeli držati u hladnjaku

Ovih 5 namirnica ne bi smjeli držati u hladnjaku

Po ljetnim vrućinama imamo naviku sve namirnice stavljati u hladnjak, pa tako i voće i povrće. Ipak, jeste li znali da im tako možete naškoditi, a istovremeno i sebi? Ovaj popis će vas svakako iznenaditi!

1) Rajčica
Hladnjak može oštetiti membranu ovoga voća (da, voća!) zbog čega ona gubi okus i sočnost. Trebalo bi ih držati na sobnoj temperaturi.

2) Krumpir
U hladnjaku krumpir mijenja okus prema slatkome jer škrob prelazi u šećer. Drži ga na suhom i mračnom.

3) Hrana u limenkama
Na hladnoći metal navodno može prijeći s pakiranja na hranu! Želiš li ipak tu hranu staviti u hladnjak, radije je prebaci u plastične posudice.

4) Začini
Zeleni listići svježih začina u hladnjaku ubrzo postaju crni i propadaju. Najbolje ih je čuvati na sobnoj temperaturi u plastičnoj vrećici kako bi se smanjila vlažnost.

5) Lubenica
Ako je ostavite na sobnoj temperaturi ona će zadržati više anti-oksidansa od one u hladnjaku, a tako mogu i duže trajati, čak 2-3 tjedna.

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Ovo je testna verzija trgovine i kupovina još nije moguća. Otkaži