Nazovite nas: +385 1 6542 855
Prijenosni koncentrator kisika pomaže desetogodišnjaku

Prijenosni koncentrator kisika pomaže desetogodišnjaku

Prijenosni koncentrator kisika pomaže desetogodišnjem dječaku, koji boluje od rijetke plućne bolesti

Desetogodišnji dječak  A.T. boluje od rijetke plućne bolesti, alveolarne proteinoze. Alveolarna proteinoza je medicinsko stanje gdje se oko plućnih mjehurića nakupljaju bjelančevine i masti, s čime je otežana razmjena plinova u krvi. Zbog svoje dijagnoze dječak je od rođenja bio na respiratoru koji mu je omogućavao normalnu kvalitetu življenja.

24 sata dnevno na terapiji kisikom

Osim što koristi respirator, dječak je 24 sata dnevno na terapiji kisikom s propisanim kontinuiranim protokom od 4 litre kisika po minuti. Nedavno je A.T. maknut s respiratora  te redovno pohađa osnovnu školu. Roditelji imaju jedan koncentrator kisika za kućnu uporabu u svom domu i jedan koncentrator kisika za kućnu uporabu u osnovnoj školi. Problem i za roditelje i za dječaka je transport od doma do škole ili drugih mjesta. Prilikom transporta koriste se boce s kisikom.

Koncentratori kisika za kućnu uporabu su električna pomagala koja mehaničkim putem, pomoću električne energije stvaraju kisik iz zraka.

 

Boce s kisikom uz terapiju od 4 litre/minuti traju oko četiri sata, što roditeljima ne daje mogućnost duljih putovanja. S druge strane, iste boce zahtjevaju financijski i vremenski trošak za nadopunu kisikom.

Dječaku A.T. je Bauerfeind u prigodnoj promociji ponudio pomagalo koje svojim specifikacijama udovoljava zahtjevima terapije kisikom od 4 litre/minuti. Riječ je o prijenosnom koncentratoru SeQual Eclipse američkog proizvođača CHART Industries.

Važno je napomenuti da prijenosni koncentrator kisika SeQual Eclipse daje u kontinuiranom protoku terapiju od 3 litre/min, a u pulsnom režimu rada do 6 litara/min.

Nakon medicinskih testova pokazalo se da i pulsni režim rada u potpunosti zadovoljava dječakove potrebe za kisikom.

Pomagalo može raditi u kućnim uvjetima kao klasični koncentrator kisika za kućnu uporabu; istovremeno, ono ima ugrađene baterije te se može prenositi. Bateriju je moguće puniti na bilo kojem mjestu s dostupnim elektro priključkom, te ono što je dječakovim roditeljima najbitnije, u automobilu tijekom transporta.

Iz Bauerfeinda smo posebno ponosni što je korištenje ovog pomagala, prijenosnog koncentratora kisika SeQual Eclipse roditeljima i dječaku znatno unaprijedilo kvalitetu svakodnevnog življenja te im vratilo nadu u mogućnost sretnijeg djetinjstva i odrastanja.