Nazovite nas: +385 1 6542 855
Prva pomoć kod bolne kralježnice

Prva pomoć kod bolne kralježnice

Glava je, zajedno s vratom, najviša točka tijela dok sjedimo, stojimo ili hodamo, u svim tim svim položajima glava i vrat trebali bi se moći pokretati neovisno od susjednih dijelova tijela i bez obzira na radnju koju u tom trenutku obavljamo. Zdrava kralježnica mobilna je u svim smjerovima i za nju ne postoje „ zabranjeni pokreti“.

Problemi s vratnom kralježnicom danas sve češći i teško se liječe, a većina ih je uzrokovana dugim sjedenjem i nedovoljnim kretanjem. Uredski poslovi, sati provedeni na kompjuteru I na kraju kronični nedostatak tjelovježbe glavni su uzroci i problem modernog doba. Jedno od rješenja za bolnu kralježnicu a i bolje spavanje kao i uklanjanje bolova jesu anatomski ili ortopedski jastuci.

Kako će vam anatomski jastuk pomoći?

Glava bi trebala biti u pravilnom i opuštenom položaju na ramenima a da puno ne ‘propada’ unatrag ili da nije potisnuta previše unaprijed. Danas takvih jastuka ima u svim oblicima a većina ih je i hipoalergenska što dodatan plus. Iako se na prvo korištenje takav jastuk može činiti neudobnim ili neprirodnim istina je upravo suprotna. U kratkom roku kralježnica će se rasteretiti a bol će već nakon prvih nekoliko noći biti znatno manja.

Vrijeme je da problem s kralježnicom počnemo shvaćati ozbiljno te raditi na rješenju istoga a anatomski jastuci savršen su početak za to!