Nazovite nas: +385 1 6542 855
Saznajte zdravstvene probleme prema boji očiju!

Saznajte zdravstvene probleme prema boji očiju!

Najnovija istraživanja pokazala su kako nam boja očiju može otkriti neke pojedinosti o zdravstvenom stanju našeg cijelog organizma. Saznajte kako!

 1. Smeđe oči
  Ljudi sa smeđim očima imaju manji rizik od tumora na očima ili kožu, ali su u prosijeku manje tolerantni na bol od plavookih ili zelenookih. Istraživanja provedena na American Academy of Ophthalmology pokazala su da su žene smeđih očiju za vrijeme poroda osjećale veću bol. I paranoja je učestalija pojava kod osoba sa smeđim očima, nego kod ostalih.
 2. „Nedefinirana“ boja očiju
  Siva, zelena, ponekad čak i malo plava – vaša boja očiju varira i teško ju je definirati. Što se tiče zdravstvenog stanja, to ovisi koja nijansa boje prevladava. Ako su tamnije nijanse u pitanju, onda vrijedi sve jednako kao za osobe sa smeđim očima, i tako dalje…
 3. Zelene oči
  Ove osobe rjeđe pate od paranoje i depresije i otpornije su na bol. Što svjetlije oči imaju, manja im je prirodna UV zaštita, što znači da na sunce ne bi smjeli bez sunčanih naočala.
 4. Plave oči
  Plavooke osobe imaju najveću toleranciju na bol te najmanju zaštitu od UV zračenja. Osim toga, osobe s plavim očima sklonije su alkoholizmu – to pokazuju najnovija istraživanja, no znanstvenici ne mogu još otkriti zašto…
 5. Crvenkaste očne jabučice
  To nije neuobičajena pojava – dapače, svatko ih je barem jednom imao, a uzrok mogu biti popucale kapilare, previše vremena provedenog ispred monitora ili alergija. Međutim, trajno crvenkaste oči mogu biti znak alkoholizma, a kod starijih osoba i depresije.
 6. Žućkaste očne jabučice
  Žućkaste oči nužno govore o nekoj bolesti jetre, a najčešće se javljaju kod alkoholičara, što ukazuje da imaju toliko toksina u tijelu da ih jetra ne može preraditi.