Nazovite nas: +385 1 6542 855
Škraping 2017. na otoku Pašmanu

Škraping 2017. na otoku Pašmanu

Održan je 12. škraping na kojem je sudjelovao i naš tim.

Na otoku Pašmanu održana je 12. internacionalna trekking utrka Škraping 2017. Oko 1500 natjecatelja iz 10 europskih država preskakalo je oštro otočno kamenje. Ove godine među škraperima je bio i naš Bauerfeind tim koji je također imao priliku otkrivati i otočke spilje.

Načelnik općine Tkon Goran Mušćet za program Radio Zadra o atmosferi za vrijeme dvodnevne manifestacije:

“Prekrasna je atmosfera na otoku , nama je ovo vrlo važno zbivanje, ne samo zbog nas nego i zbog čitave županije, zbog predsezone, možemo ocijeniti da će ovoga ljeta biti puno ljudi, danas su trajekti vozili non-stop na liniji Biograd – Tkon tako da očekujemo veliki bum. Ovogodišnji Škraping dočekujemo u novom objektu, u Škraping centru, Ministarstvo je sufinanciralo ovaj prostor koji je napravljen samo za ovo zbivanje tako da je time potvrđeno značenje ovog događaja – kazao je Mušćet za naš program.”

Nastupilo je čak 1.209 natjecatelja s brojem- prijavljenih rekordnih 1.616- iz 9 država: Italije, Slovenije, Mađarske, Švicarske, Norveške, Makedonije, Slovačke, BiH i- RH. Barem 1.500 se još u hodu rekreativno i bez imperativa zaputilo istom dionicom, uglavnom i došavši na odredišta na južnoj strani otoka.

Međunarodna manifestacija počela je u ponedjeljak 27. 2. eko-akcijom čišćenja staza i podmorja, uz niz zanimljivih predstava u domaćoj režiji, edukativnih predavanja, izložbu fotografija Stipe Božića dok je događanje ovjekovječio “milenijskom fotografijom” vodički fotograf Šime Strikoman.