Nazovite nas: +385 1 6542 855
Vježbajte jogu 30 dana i postat ćete ovisnik

Vježbajte jogu 30 dana i postat ćete ovisnik

Stresna svakodnevnica i preopterećenje na poslu vode do neravnomjernog opterećenja i nedostatnog kretanja. Često nedostaje prava ravnoteža. Joga nam može pomoći u boljem svladavanju suvremenog života. Joga se nerijetko primjenjuje kao opći naziv za bilo kakvu duhovnu praksu. U tom vrlo općenitom smislu svaka se duhovna praksa bilo koje religije može svrstati u jogu.

Riječ «joga» potječe od sankritskog izraza yuj, što znači sjediniti ili povezati. Osnovna svrha joge je harmoniziranje tijela, psihe i duše. Putem joge se sjedinjuju ili povezuju energije. Grana joga filozofije, koja se bavi praksom zove se Hatha-yoga. Znači tko radi joga vježbe prakticira Hatha-yogu. Svrha položaja tijela ili asana su čuvanje zdravlja ljudskog tijela i spajanje tijela, uma i duha u jednu cjelinu.

Za početi vježbati yogu nije potrebno nikakvo predznanje, fizička pripravnost ili slično, jedino što je potrebno je dobra volja. Nije potrebno ići na grupne treninge, već vam je samo dovoljno pola sata dnevno. Nabavite udobnu odjeću, bez remena, kapuljače i nakita te prostirku koja će biti vrlo bitna u vježbanju. Dva do tri sata prije vježbanja preporučuje se ne piti alkohol ili jesti obilne obroke. Isključite mobitel i upalite You tube kanal. Mi preporučujemo 30 dana vježbanja – Yoga with Adriane. Svaki dan ćete raditi novi trening koji traje od 20 do 35 minuta.

Svakako nabavite prostirku bez koje nećete moći vježbati.