Nazovite nas: +385 1 6542 855
U Zagrebu je počela akcija “21 kolica za sport”

U Zagrebu je počela akcija “21 kolica za sport”

Udruga Hrvatska reprezentacija, u suradnji s Bauerfeindom, donirala je prva invalidska kolica za bavljenje sportom u sklopu akcije “21 kolica za sport”, a čast da primi prva prilagođena invalidska kolica za bavljenje sportom pripala je mladom, 23- godišnjem plivaču Tomiju Brajši.

Član plivačkog kluba ‘Natator’, koji je 2003. osnovala hrvatska paraolimpijka Ana Sršen, diči se brojnim naslovima i uspjesima; državni je prvak u kategoriji S5, mlada nada Hrvatskog paraolimpijskog odbora te sportaš u Individualnom programu posebne skrbi HPO-a.

Specifično dizajnirana kolica, koja odgovaraju njegovim potrebama, omogućili su Udruga Hrvatska reprezentacija i proizvođač medicinskih pomagala Bauerfeind, a označen je time i početak akcije tijekom koje će po jedan mladi, perspektivni sportaš s invaliditetom iz svake županije (i grada Zagreba) dobiti kolica izrađena po posebnoj narudžbi, prilagođena mjerama i potrebama individualnog korisnika te vrsti sporta kojom se bavi.

Na otvorenje ove hvalevrijedne akcije u ime predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović stigao je Tomislav Madžar, bio je tu i šef zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić, prvi čovjek Grada Zagreba Milan Bandić, paraolimpijka Ana Sršen, proslavljeni nogometni trener i izbornik Miroslav Ćiro Blažević, bivši nogometni reprezentativac Boško Balaban, komičarka Marina Orsag, prvi čovjek Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić…