Nazovite nas: +385 1 6542 855
U Zagrebu je počela akcija “21 kolica za sport”

U Zagrebu je počela akcija “21 kolica za sport”

Udruga Hrvatska reprezentacija, u suradnji s Bauerfeindom, donirala je prva invalidska kolica za bavljenje sportom u sklopu akcije “21 kolica za sport”, a čast da primi prva prilagođena invalidska kolica za bavljenje sportom pripala je mladom, 23- godišnjem plivaču Tomiju Brajši.

Član plivačkog kluba ‘Natator’, koji je 2003. osnovala hrvatska paraolimpijka Ana Sršen, diči se brojnim naslovima i uspjesima; državni je prvak u kategoriji S5, mlada nada Hrvatskog paraolimpijskog odbora te sportaš u Individualnom programu posebne skrbi HPO-a.

Specifično dizajnirana kolica, koja odgovaraju njegovim potrebama, omogućili su Udruga Hrvatska reprezentacija i proizvođač medicinskih pomagala Bauerfeind, a označen je time i početak akcije tijekom koje će po jedan mladi, perspektivni sportaš s invaliditetom iz svake županije (i grada Zagreba) dobiti kolica izrađena po posebnoj narudžbi, prilagođena mjerama i potrebama individualnog korisnika te vrsti sporta kojom se bavi.

Na otvorenje ove hvalevrijedne akcije u ime predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović stigao je Tomislav Madžar, bio je tu i šef zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić, prvi čovjek Grada Zagreba Milan Bandić, paraolimpijka Ana Sršen, proslavljeni nogometni trener i izbornik Miroslav Ćiro Blažević, bivši nogometni reprezentativac Boško Balaban, komičarka Marina Orsag, prvi čovjek Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić…

Centar za postavke privatnosti

Zatvorite svoj račun?

Vaš će račun biti zatvoren i svi će se podaci trajno izbrisati i ne mogu se vratiti. Jesi li siguran?