Nazovite nas: +385 1 6542 855
U znaku prevencije šećerne bolesti

U znaku prevencije šećerne bolesti

Zdravlje je najveće blago svakog čovjeka, ali ljudi često nisu svjesni koliko ono može biti krhko. Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba, Zaklada Hrvatska kuća srca i Gradsko društvo Crvenog križa povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja organizirali su javnozdravstvenu akciju „Čuvari srca“.

Građani su mogli besplatno prekontrolirati visinu krvnog tlaka i izmjeriti glukozu u krvi te se posavjetovati s brojnim stručnjacima o prevenciji i liječenju šećerne bolesti, kao i bolestima srčano-žilnog sustava. Istovremeno se održavala i radionica zdravog kuhanja na kojoj je nutricionist savjetovao posjetitelje o tome kako pripremiti zdrava jela, koja su ujedno pogodna i za dijabetičare.

Cilj ove akcije je potaknuti građane svih generacija da razmišljaju preventivno o svojem zdravlju, što je ujedno i jedan od glavnih ciljeva projekta Čuvari srca, koji je pokrenula Zaklada Hrvatska kuća srca u suradnji s Hrvatskim kardiološkim društvom. Iako je najvažnija zadaća Čuvara srca educirati o važnosti prevencije bolesti srčano-žilnog sustava, Čuvari srca podržavaju sve akcije vezane uz zdrav način života. Zahvaljujući inovativnoj mobilnoj aplikaciji Čuvari srca, građani su se i osobno putem elektroničkih medija uključili u akciju i dijelili svoje fotografije na kojima promiču zdrav način života i tako postaju čuvari srca, dobivši pritom i mogućnost osvajanja nagrada kod partnera projekta. Aplikacija se može preuzeti na platformama Google Play i App Store.