Nazovite nas: +385 1 6542 855
Znate li što je matcha?

Znate li što je matcha?

Prah od zelenog čaja možda na prvu loptu nije svakome privlačan, ali definitivno mu treba pružiti priliku – ako ne dođe do ljubavi na prvi pogled, što je najčešće slučaj! Otkrivamo ti kako matcha pozitivno djeluje na tijelo i kožu.

Kad jednom kušate matchu te se naviknete na lagani opori, travnati i slatki okus, gotovo sigurno postat ćete ovisni! Preporučujemo da kušaš matcha-kavu s (biljnim) mlijekom, prstohvatom vanilin praha i malo sirupa od agave – to je genijalna i nadasve zdrava alternativa za kavu. Za ove vruće ljetne temperature odličan je hladan matcha čaj s dodatkom đumbira. Tko god pije svako jutro kavu kako bi se razbudio, također treba probati matcha čaj ili kavu. Naime, prah zelenog čaja također sadrži kofein, odnosno tein koji je kemijski identičan kofeinu. Prednost pred kavom: tein ima – za razliku od snažnog „poticajnog“ djelovanja kave – sporije i postupno djelovanje, pa nas duže vrijeme opskrbljuje energijom i nema „nervozni efekt“ poput kofeina iz kave.

Zeleni prah bogat je katehinima koji se ubrajaju u sekundarna biljna ulja te imaju snažno antioksidacijsko djelovanje. Posljedica: poboljšanje izgleda kože te efekt pomlađivanja, jer veže slobodne radikale iz tijela na sebe. Osim toga, katehin potiče probavu, pa inzulin u krvi nakon jela ne raste nebu pod oblake. Matcha čaj bogat je vitaminima A, B, C i E, kao i vrijednim aminokiselinama, cinkom, kalcijem i magnezijem. Popijte svaki dan šalicu matcha čaja, zasigurno nećete pogriješiti – djeluje pozitivno na zdravlje i izgled!