Nazovite nas: +385 1 6542 855
Znate li zašto vam opada kosa?

Znate li zašto vam opada kosa?

Ispadanje kose je, baš kao i sve druge tjelesne promijene, usko povezano s prirodom, i to je sasvim normalan proces koji se može učinkovito riješiti. Donosimo vam pregled radi kojih sve razloga vam može ispadati kosa.

 1. Godišnja doba
  Iako smo navikli da svakodnevno vidimo opadanje kose tijekom pranja i češljanja, u jesen se broj izgubljenih vlasi može još lakše uočiti. Razlog tome je očekivana izmjena hormona iznenadnim smanjenjem sunčevih zraka. I bez brige, nikada broj vlasi koji ovim putem opada nije opasan ili drastičan!
 2. Stres
  Stres dodatno djeluje na hormone, time i normalno funkcioniranje kože glave, a rezultat toga je sušenje i ispadanje kose – on je i najčešći razlog opadanja kose. Dobra vijest je da će kosa ponovo početi rasti i obnavljati se nakon smanjenja stresnih događaja. Predlažemo da svaki puta kada perete kosu napravite opuštajuću masažu vlasišta; osim što će vas riješiti stresa, prokrviti će vam vlasište što potiče rast kose.
 3. Razdoblje nakon poroda
  Roditeljstvo bi moglo poremetiti tvoj raspored spavanja, ali i pogoršati postporođajno ispadanje kose. Snižavanje razine estrogena i emotivne brige u tom periodu su normalni i privremeni. Tvojoj će se kosi vratiti normalna punoća do prvih pokušaja djetetovog ustajanja na nogice, i to najkasnije.
 4. Menopauza
  Umor, valunzi, promjene raspoloženja, promjene na koži i kosi jedni su od simptoma menopauze. Promjene koje donosi menopauza možemo pokušati regulirati na različite načine. Savjetuje se što zdravija prehrana, kure čajevima i izbjegavanje loših navika, a tako će se izbalansirati i opadanje kose.