Nazovite nas: +385 1 6542 855
3 ukusne voćke s anti-age djelovanjem

3 ukusne voćke s anti-age djelovanjem

U prirodi leže rješenja za sve, pa tako i za mladost i ljepotu. Tijekom ljeta idealno je isprobati namirnice koje će nas proljepšati iznutra i tako imati dugotrajniji efekt. Primjerice, od sunca nam se koža malo opusti i osuši, pa je dobro mazati se kokosovim uljem, ali i ubaciti ga u prehranu. Saznajte detaljnije u nastavku!

1. Kokos – Ovo je jedna od tih egzotičnih ljetnih namirnica. Osim što je vrlo ukusan, kokos je koktel vitamina i minerala, poput kalcija, magnezija, natrija, cinka i selena. Ovi sastojci održavaju elastičnost kože i pomažu u njenoj regeneraciji.

2. Jagode – Većina ljudi ne zna koliko je jagoda bogata antioksidansima i vitaminom C. Naime, jedna šačica jagoda sadrži više vitamina C od cijele naranče! Između ostaloga, ima anti upalna svojstva, stimulira proizvodnju kolagena i bori se protiv slobodnih radikala u tijelu. Pomoću tih svojstava kožu održava mladolikost kože i, vrijedi reći, ima malo kalorija.

3. Limun – Iznimno je zdravo istisnuti pola limuna u čašu mlake vode svako jutro – tako ubrzavate metabolizam, pročišćavate jetru, uljepšavate kožu i jačate imunitet. Za kožu je limun posebno dobar jer pospješuje i sintezu kolagena, a bogat je vitaminom C.