Nazovite nas: +385 1 6542 855
Eterična ulja: Ova 4 su idealna protiv stresa!

Eterična ulja: Ova 4 su idealna protiv stresa!

Stres je, nažalost, postao dio svakodnevice. Živimo ubrzanim životom u kojem se uz sve obaveze rijetko kada osvrnemo na sebe i posvetimo našim potrebama. No na otklanjanju stresa možete raditi i suptilno. Par kapi eterična ulja možete uliti u posebne lampice koje se griju svjećicama da njihov miris prožme prostor u kojem boravite ili da s njima radite masaže. U nastavku saznajte koja ulja su najbolja za borbu protiv stresa.

1. Ulje lavande – Lavanda je poznata po tome da opušta. Uz nju ćete lakše spavati, ublažiti napade panike, opustiti uznemireni trbuh i generalni osjećaj nervoze.

2. Ulje ruže – Ruža je fantastična za emotivna stanja u kojima je najbolji odabir iza lavande, jer potpomaže u rješavanju depresije i anksioznosti, pomaže s napadajima panike te rješavanju osjećaja šoka i oplakivanja.

3. Ylang Ylang – Ovo vrlo popularno ulje u svijetu ljepote može pomoći s anksioznosti, stresom i depresijom jer ima opuštajući i razbuđujući efekt. Ylang Ylang potiče veselje, hrabrosti, optimizam i ublažava strah, a pritom može pomoći i kod nesanice. Doduše, pripazite jer nije dobro koristiti ulje Ylang Ylanga kada imate nizak krvni tlak.

4. Kamilica – Opuštajući miris i okus kamilice pridonosi harmoniji duha, smanjuje razdražljivost, anksioznost i zabrinutost.

Napomena, sadržaj članka je informativnog karaktera i ne zamjenjuje stručan medicinski savjet. Svakako prije korištenja preporučujemo savjetovanje sa stručnom osobom.