Nazovite nas: +385 1 6542 855
5 koraka za njegu kože nakon ljeta

5 koraka za njegu kože nakon ljeta

Puno je faktora koji mijenjaju te snažno utječu na kožu lica, na kvalitetu vlažnosti, lučenja sebuma, stvaranje hiperpigmentacija ili depigmentacija. Jedan od najnemilosrdnijih je svakako sunce. Pogreške pod suncem ne možemo si priuštiti. Vidljiva cijena neopreza je crvenilo kože, no posljedice sežu dalje od našeg oka. Svako oštećenje kože naše tijelo pamti i zbraja. Čak i ono koje zaradimo u djetinjstvu.

  1. Kako biste sačuvali preplanulost, kožu treba dodatno nahraniti. Osim hidratantnih preparata preporučuju se i preparati na bazi uree za dodatnu njegu (stopala, laktovi, koljena). Za njegu tijela birajte hranjiva mlijeka jer preparati s dominacijom vodene komponente mogu dodatno isušiti kožu. Dermatolozi napominju kako bi preparati za njegu suhe kože trebali biti masnije konzistencije te bi bilo dobro da sadrže glicerin, ureu, shea maslac, ulje noćurka ili ulje jojobe.
  2. Kako biste kožu regenerirali, hidratizirali i pripremili je za izlaganje hladnoći, prvo treba napraviti piling tijela. Točnije, ukloniti mrtve stanice kako bi koža „prodisala“. Piling je odličan način da se ujednači ten i da se koži pomogne u obnavljanju površinskog sloja.
  3. Osim suhoće kože tijela, većini ljudi se nakon ljeta pokvari ten i nastanu pigmentacijske mrlje. Sunce također potiče i razvoj kapilara i koža izgleda suho. Potrebno je profesionalno očistiti lice te ga nahraniti njegom koja vam najbolje odgovara. Najbolja rješenja za to su hiperpigmentacijski tretmani te mezoterapija.
  4. Nježna masaža kože potaknut će mikrocirkulaciju, povećati dotok kisika, olakšati izmjenu tvari i ubrzati obnovu kože. Na tržištu postoje četke nježnih nastavaka ili se s oprezom mogu koristiti frotirne rukavice za masažu kod kuće.
  5. Nikako ne zaboravite na njegu usana. One zahtijevaju posebnu njegu jer nemaju lojne žlijezde koje izlučuju esencijalne masti. Ujedno, usne zadržavaju manje vlage. Nikako ih nemojte oblizivati jer ih tako nećete ovlažiti, već dodatno isušiti. U svakodnevnoj njezi koristite balzame. Vazelin, shea maslac, pantenol, vitamin E su sastojci koji učinkovito vlaže usne.