Nazovite nas: +385 1 6542 855
7 stvari koje bi vam mogle pomoći kod neugodnog zadaha

7 stvari koje bi vam mogle pomoći kod neugodnog zadaha

Problem neugodna zadaha najčešće je do te mjere neugodan da o njemu ne volimo razgovarati ni s najbližima. Međutim, to je raširen problem koji najčešće nema baš nikakve veze s higijenom – jedan od glavnih razloga neugodna zadaha je prehrana, a upravo to znači da se zadaha možemo brzo riješiti. Sve što treba je posvetiti se prehrani i probrati namirnice kojima ćemo zadah naprosto “isprati”.

1. Voda – Rješenje je ponekad jako lako i doslovno pred nosom. Naime, kada dođe do osjećaja suhoće u ustima, nastane neugodan zadah. Kad se sluznica opet navlaži, potom u većini slučajeva opet nestane. Pazite da ostanete hidrirani tijekom dana.

2. Jogurt – Mliječne bakterije koje se nalaze u jogurtu pomažu pri uklanjanju lošeg zadaha. Mliječna kiselina sprječava stvaranje bakterija truljenja. Doduše, treba paziti na to da se konzumira običan jogurt, a ne proizvodi s dodatkom šećera (ili najčešće bilo kakvi voćni jogurti).

3. Jabuke – Kiseline koje sadrži ovo voće neutralizira neugodne mirise. Još jedna prednost su vitamini koje ćete unijeti u tijelo, što znači da uvijek prije žvakaće gume izaberite jabuku!

4. Vrući limun – Kao i kod jabuke, i tu nam pomažu kiseline. Pošto je nekima čisti limun previše kiseo, najbolje ga je pomiješati s toplom ili hladnom vodom – ovisno o želji. Ova kombinacija će i ubrzati metabolizam!

5. Začinsko bilje – Mnogo začinskog bilja, među kojima su komorač, metvica i matičnjak, sadrže apiol. To je biljno ulje koje veže na sebe mirise. U obliku čaja jako je učinkovito, a najčešće je i vrlo ugodno za piti.

6. Crni čaj – Sadrži polifenole koji sprječavaju nastanak bakterija koje izazivaju neugodan zadah. Ovo je vrlo snažan čaj i to ne samo okusom, pa ga radije preskočite ako niste na njega navikli.

7. Višnje – Aromatične, slatko kisele, višnje su fantastično voće s puno benefita. Između ostaloga, sadrže tvar koja neutralizira jake mirise.