Nazovite nas: +385 1 6542 855
Adrenalin na snijegu – snowboarding

Adrenalin na snijegu – snowboarding

Jedan od načina na koji ćete se sigurno odlično zabaviti, osjetiti adrenalin, ali i iskoristiti mišiće za koje niste ni znali da ih imate, jest zasigurno snowboard.

Počeo se razvijati u prvoj polovici dvadesetog stoljeća, a svoju popularnost započinje sedamdesetih i osamdesetih. Danas, snowboarding je natjecateljski, olimpijski sport u kojem se uz veliku brzinu i velikom preciznošću izvode zahtjevni elementi u skokovima ili se savladava teren.

Da bi iskusili ovaj mladi, izazovan i zabavan sport potrebna vam je prije svega daska odnosno board sa vezovima, cipele za snowboarding te topla i udobna odjeća. A kako bi se na padini osjećali sigurnije i spriječili neželjene ozljede preporuča se i nošenje kacige i štitnika za zglobove. No sve to vam neće pomoći da uživate na snijegu ako prije skijaške sezone niste odvojili nekoliko tjedana ili čak mjeseci da bi se i kondicijski dobro pripremili za snježnu avanturu.

Snowboarder getting air in the Alpine back country.

Snowboarding se, osim spuštanja na padini, sastoji i od okretanja, uspinjanja, hodanja, padanja i dizanja prilikom čega se aktiviraju različite skupine mišića. No ipak najveći nosioci opterećenja u snowboardu su donji ekstremiteti i kralježnica. Stoga je potrebno dobro pripremiti mišićno-zglobne sustave na napore koji ih očekuju.

Pogledajte Bauerfeindov široki spektar ortopedskog programa. Sve kako biste pomogli donjim ekstremitetima i kralježnici te spriječili ili pomogli eventualnim ozljedama.