Nazovite nas: +385 1 6542 855
Akcija čajevca u mjesecu studenom!

Akcija čajevca u mjesecu studenom!

Antiseptička i antibakterijska svojstva eteričnog ulja čajevca od davnina se koriste u tradicionalnoj medicini na području Australije. Biljka je specifična za taj kontinent, potječe iz Novog Južnog Welsa. Ljekovito djelovanje otkrili su starosjedioci kontinenta (aboridžini). Oni su čajevac koristili na način da zgniječe listove i pretvore ih u masu kojom bi premazivali rane od ozljeda, ugriza i uboda insekata.

Čajevac je zimzelena grmolika biljka, samonikla u Australiji, danas široko kultivirana na plantažama. Ima izdužene nepodijeljene listove koji više podsjećaju na iglice, s vidljivim žlijezdama duž listova koje sadrže eterično ulje. Cvijetovi su mali i bijele su boje.

Indikacije: antivirusna, antibakterijska i antifungalna svojstva ulja čajevca odnose se na velik broj virusa, bakterija i gljivica. Randomizirane kliničke studije dokazale su djelotvornost čajevca kod blagog do srednje teškog oblika akni. Dokazi iz narodne medicine također su brojni. Danas postoji niz kozmetičkih proizvoda sa sadržajem ulja čajevca. U fitoaromaterapeutskim tretmanima eterično ulje čajevca koristi se kod svih oblika dišnih infekcija, infektivne upale crijeva, urogenitalnih infekcija, kožnih infekcija, akni, imunodepresije i općeg umora te kao preventiva od oštećenja kože kod terapije zračenjem.

dr-organic_akcija-11mj-2016-page-001

Kako vam ulje čajevca može pomoći?

  • Antivirusna svojstva – nekoliko kapi dnevno dodano u kupku ili paru mogu pomoći protiv prehlade ili gripe.
  • Herpes – kombinacije jedna žlice kokosovog ulja pomiješana s pet kapi ulja čajevca može se nanijeti na herpes nekoliko puta dnevno. Ako se to obavi čim se primijete najraniji simptomi tada se može spriječiti daljnji razvoj. Nikada nemojte interno uzimati ulje čajevca jer može biti otrovno.
  • Uši – istraživanje provedeno 2008. godine pokazalo je da je ulje čajevca učinkovitije u liječenju ušiju nego permetrin, popularni farmaceutski lijek. To je posebno značajno jer, unatoč tome što je permetrin učinkovit, on je otrovan i sada je klasificiran kao kancerogen.
  • Akne – ulje čajevca već dugo je poznato kao vrlo učinkovit lijek protiv akni. Zahvaljujući svojim antibakterijskim svojstvima, učinkovito čisti kožu i isušuje prištiće. Ipak, kao i kod većine eteričnih ulja, ni ovo se ulje ne smije nanositi na kožu nerazrijeđeno jer može uzrokovati iritaciju, crvenilo ili plikove. Možete ga primijeniti lokalno na prištić ili nekoliko kapi dodati u kremu za lice.
  • Perut – šampon koji sadrži barem 5% ulja čajevca je dokazano vrlo efektivan protiv peruti zahvaljujući svojoj mogućnosti liječenja Malassezia furfur, tipa gljivice koji je najčešći uzrok peruti.
  • Nožne gljivice – nekoliko kapi ulja nanesene na zaraženi dio na nogama je učinkovit lijek protiv gljivica na nožnim prstima.
  • Dezinficiranje – ulje čajevca se također može koristiti za dezinficiranje područja poput toaleta, ručke na vratima, slavine, prekidača za svjetlo i slično. Sredstvo za pranje rublja koje sadrži ovo ulje može biti učinkovito u dekontaminaciji odjeće i posteljine.

Ususret studenom, trgovine Bauerfeind trenutno nude Dr. Organic čajevac sapun na 50% popusta! Prirodni antibakterijski biljni sapun Dr. Organic Čajevac obogaćen je lišćem zelenog čaja radi potpune zaštite kože. Štiti kožu od vremenskih faktora i stresa iz okoliša.