Nazovite nas: +385 1 6542 855
Bauerfeind donirao gusjeničar Društvu distrofičara Hrvatske

Bauerfeind donirao gusjeničar Društvu distrofičara Hrvatske

Tvrtka Bauerfeind donirala je Društvu distrofičara Hrvatske gusjeničar, odnosno mehanička kolica s kojima je osobama u invalidskim kolicima omogućeno kretanje stepenicama. Primopredaja je obavljena na redovitom druženju i skupu članova Društva distrofičara, a predsjednica Društva Marica Mirić tom prilikom je izjavila sljedeće: “Što se tiče elemenata mobilnosti, bitno je da oboljeli imaju prilagođen stan i uvjete kako bi se mogli slobodno kretati u svojim posebno medicinski induciranim invalidskim kolicima i da se mogu kretati u svome domu i iz njega izaći. Tu se najčešće javljaju problemi. Negdje postoje dizala i rampe, ali negdje nažalost ne. Stoga danas, kada govorimo o uređaju koji je tvrtka Bauerfeind donirala Savezu društava distrofičara, govorimo o jednoj novoj kvaliteti za mnoge naše članove koji ne žive u prilagođenim uvjetima i kojima će ovaj uređaj biti prozor u svijet, da se mogu normalno kretati u bilo kojem trenutku te obavljati željene aktivnosti, ali da pri tome i znaju da imaju određenu sigurnost. Ovaj uređaj pokazuje da su kolica na njemu stabilna te da ima mehanizam koji se kreće sigurno po stepenicama što znači da omogućava lagano kretanje po stepenicama. Tada ono što piše na uređaju «Pokret je život» nama stvarno dolazi do značaja, jer sve što se dodaje ovim slabim mišićima i srcima od strane ovih jakih srca koja kucaju kao sada Bauerfeindovo za nas je to nešto što je zaista vrijedno hvale i na čemu smo iznimno zahvalni te želimo nastaviti i unaprijediti tu suradnju.”

Gospođa Mirić iskoristila je priliku kako bi pobliže objasnila o kakvoj bolesti jer riječ kada pričamo o distrofiji: “Distrofija je jedna specifična bolest. Od trenutka spoznaje, s obzirom da je riječ o bolesti koja je nasljedna i prenosi se s generacije na generaciju, oboljeli se često proispituju i traže objašnjenje te prolaze kroz različite nove situacije, a tek sada se polako nalazi lijek. Do sada je jedino tjelovježba bilo nešto što je pomagalo i sprječavalo propadanje mišića te ih održavalo duže aktivnima. Osim motorike, odnosno problema kretanja, tu je i pitanje i sustava za gutanje kao mišića, problem disanja i što je najvažnije, vitalni organ u našem tijelu je mišić koji također može imati problema, a to je srce. To su ključni problemi s kojim se susreću distrofičari, a posebno je veliki problem što sve više pogađa mlade osobe zbog toga što im ograničavaju vijek života.”

I Bauerfeind je iskoristio priliku da izrazi svoje osobito zadovoljstvo što na ovakav način može pomoći te činiti promjenu koja svim oboljelima i njihovim obiteljima znači uistinu mnogo: “Tvrtka Bauerfeind je zahvalna što ima mogućnost doniranja gusjeničara. Nadamo se da smo ovim poklonom pomogli članovima Saveza te da će život oboljelima barem donekle biti lakši u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. U skladu s motom naše firme „Pokret je život“, kojim se povodimo u svim našim aktivnostima, prepoznali smo potrebu za slobodnijim i lakšim kretanjem. Svjesni smo mnogih problema s kojima se susreću oboljeli od distrofije i sve osobe sa invaliditetom i kolika je potreba za uvjetima koji će biti prilagođeniji njihovim mogućnostima.Ponosni smo što asortimanom proizvoda renomiranih svjetskih dobavljača medicinske opreme možemo omogućiti lakši život svima onima kojima je pomoć najpotrebnije kroz sve životne faze.”

PXL_270115_9850614PXL_270115_9850613PXL_270115_9850612PXL_270115_9850611PXL_270115_9850610PXL_270115_9850608