Nazovite nas: +385 1 6542 855
Bauerfeind Run tim sudjelovao je u UNICEF-ovoj utrci “Mliječna staza”

Bauerfeind Run tim sudjelovao je u UNICEF-ovoj utrci “Mliječna staza”

Prema posljednjim podacima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u udomiteljskim obiteljima za djecu i mlade trenutačno je smješteno 2290 djece. Istovremeno, u domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi smješteno je 1766 djece. Upravo zato je UNICEF u sklopu nacionalne kampanje “Svako dijete treba obitelj” organizirao utrku “Mliječna staza” koja je ujedno označila i početak kampanje.

 

FOTO: UNICEF

Utrku i kampanju su pokrenuli Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i UNICEF u suradnji s Forumom za kvalitetno udomiteljstvo djece, povećanje broja toplih, brižnih udomiteljskih obitelji za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. U utrci je sudjelovao i Bauerfeind Run tim, a prihod od kotizacija s utrke “Mliječna staza” bit će usmjeren za pomoć u opremi udomiteljskim obiteljima u kojima su smještena najmlađa djeca te za njihovu edukaciju. Za najmlađu djecu i udomiteljske obitelji koje se o njima brinu UNICEF će, u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, osigurati kolica, sjedalice za auto, krevetiće, komode za prematanje, stolce za hranjenje i drugu potrebnu opremu.

“Od srca čestitamo svim velikim i malim trkačicama i trkačima koji su podržali ostvarenje velikog cilja: obitelji za svako dijete! Za udomiteljstvo je uz vašu pomoć prikupljeno 700 000 kn!”

Izvor tekst i foto: www.mlijecnastaza.hr