Nazovite nas: +385 1 6542 855
Boks? Da, on će vam promijeniti život!

Boks? Da, on će vam promijeniti život!

Svaki sport djeluje pozitivno na tijelo i psihu, a neki od njih dovode i do cjelokupne promjene životnoga stila. Pričamo o boksu, sportu koji zahtjeva koliko psihičku, toliko i fizičku spremu. Možda na prvu ne djeluje kao ženski sport, ali svakako postaje sve popularniji kod žena. Zašto? Boks fantastično gradi tijelo, a pritom nas miče iz naše zone komfora.

Boks je poprilično zahtjevan i jednako tako traži redovite i duge treninge. Odlučujete li se za njega ujutro, dat će vam snagu za ostatak dana, a trenirate li ga navečer, opustit će vas svih stresova koje ste tijekom dana doživjeli. On je kombinacija vježbi snage, tehnike i kondicije. Boks nas gura iz naše zone sigurnosti jer je potrebna velika hrabrost ući u boksački ring, ali kako sve više trenirate, tako polako dobivate i samopouzdanje koje se kasnije odražava i na ostalim životnim poljima. U boksu možete završiti na podu stotinu puta, ali dokle god se odlučujete ustati, i dalje ste u borbi, a sve do zadnje sekunde postoji šansa i da odradite taj knockout i pobijedite. Jednako tako u životu imate ljude koji vas podržavaju, oni su vaš “korner”, ljudi koji stoje uz vas u žaru borbe i svojevrsni su vam mentori i podrška.

Boks je fantastičan jer vas podučava i kako misliti brzo i boriti se snažno, čak i kada smo vrlo izmoreni. Trenirate upravo zato da kada je veliki pritisak na vama možete postati još bolja verzija vas samih; forma vam je perfektna, stav snažan i gledate protivnika ravno u oči – to je boks! Možda nikad nećete biti sasvim spremni za protivnika (ili problem) ispred vas, ali kada se nađete u nelagodnoj ili vrlo stresnoj životnoj situaciji možda ćete brže razmišljati i lakše razabrati srž problema.