Kategorije proizvoda
01 2222 000
0 kom
Početna Prva pomoć i reanimacija Automatski Vanjski Defibrilator Cardiaid Automatski Vanjski Defibrilator
Automatski Vanjski Defibrilator
CD02HR001+
Automatski Vanjski Defibrilator

Cardiaid Automatski Vanjski Defibrilator

11.952,50 kn
U cijenu je uključen PDV
U cijenu nije uključena dostava
Provjeri dostupnost u trgovini Potrebno odabrati varijante za provjeru dostupnosti u trgovinama
Želiš li uštedjeti 597,63 kn na ovoj narudžbi i postati član Bauerfeind kluba?
Odaberite količinu
kom
Dodaj u košaricu

Besplatna dostava

na kućnu adresu za narudžbe iznad 500 kn

Sigurna kupnja

100% jamčimo za sigurnost

Opis proizvoda

CardiAid automatski vanjski defibrilator - AVD je jedan od najjednostavnijih prijenosnih uređaja koji nudi neodgodivu prvu pomoć osobama s iznenadnim srčanim zastojem pomoću kontroliranog električnog šoka. Kreiran je da ga u slučaju takve potrebe može koristiti svatko sve do dolaska hitne medicinske pomoći.  
CardiAid automatski vanjski defibrilator uz audio vizualne upute na samom uređaju vodi kroz postupak oživljavanja što uključuje pripremu žrtve, mjerenje srčane funkcije, davanje kontroliranoga električnog šoka i vođenje kroz postupak reanimacije

Ako se uređaj kupuje putem web shopa je važno uz uređaj kupiti i zaštitno kućište i čuvati uređaj u utvrđenom prostoru.

Preporučena zaštitna kućišta su:

https://bauerfeind.hr/cardiaid-zidni-uredski-ormaric-za-avd-proizvod-723/

https://bauerfeind.hr/rotaid-ormaric-za-avd-okrugli-unutarnji-s-alarmom-proizvod-722/

Dodatno je važno kontaktirati isporučitelja povezano s dodatnim zakonskim detaljima kao što su:

  • primopredaja, 
  • instalacija,
  • edukacija,
  • prijava AVD uređaja prema Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu.

Često postavljana pitanja:


1. Što je to AVD uređaj?
Automatski vanjski defibrilator (AVD uređaj ili AED - eng. Automated External Defibrillator) je jednostavni prenosivi električni uređaj koji se koristi za defibrilaciju srca u slučajevima iznenadnog srčanog zastoja. AVD uređaj automatski analizira srčani ritam, a u slučaju potrebe preporučuje defibrilaciju. Tijekom svog rada uređaj se koristi glasovnim, zvučnim i tekstualnim uputama.


2. Zašto se AVD uređaj u nazivu zove CardiAid automatski vanjski defibrilator?
AVD uređaj se u nazivu zove CardiAid automatski vanjski defibrilator zato što prema Pravilniku o uvjetima za provođenje programa javno dostupne rane defibrilacije članak osam AVD uređaj mora imati automatsku analizu srčanog ritma i tipku za isporuku električnog šoka koja je aktivna samo onda kada uređaj to sam dopusti, nadalje AVD uređaj mora onemogućiti korisnika AVD uređaja u donošenju samovoljne odluke da se električni šok isporuči neovisno o preporuci uređaja, te imati glasovne i tekstualne upute koje uređaj daje korisniku AVD uređaja na hrvatskom jeziku sukladno važećim smjernicama koje se koriste u Europskoj uniji.


3. Što su to osnovne mjere održavanja života?
Osnovne mjere održavanja života predstavljaju skup znanja i vještina kojima se omogućuje prepoznavanje osobe sa zastojem rada srca i pluća te bez upotrebe pomagala provode postupci oslobađanja dišnih putova, održavanja disanja i krvotoka.


4. Što su to osnovne mjere održavanja života uz upotrebu pomagala?
Osnovne mjere održavanja života uz upotrebu pomagala predstavljaju skup znanja i vještina kojima se omogućuje prepoznavanje osobe sa zastojem rada srca i pluća te s upotrebom pomagala provode postupci oslobađanja dišnih putova, održavanja disanja i krvotoka.


5. Što su to osnovne mjere održavanja života uz upotrebu automatskih vanjskih defibrilatora ?
Osnovne mjere održavanja života uz upotrebu automatskih vanjskih defibrilatora predstavljaju skup znanja i vještina kojima se omogućuje prepoznavanje osobe sa zastojem rada srca i pluća te provode postupci oslobađanja dišnih putova, održavanja disanja i krvotoka uz primjenu automatskih vanjskih defibrilatora.


6. Što je to automatska vanjska defibrilacija?
Automatska vanjska defibrilacija je postupak kojim se iz AVD uređaja oslobađa kontrolirana električna energija i isporučuje srcu preko stijenke prsnog koša s namjerom da uspostavi srčanu funkciju.


7. Što je to električni šok?
Električni šok je pojedinačni impuls električne struje kojim se srcu isporučuje kontrolirana električna energija s namjerom da se uspostavi srčana funkcija pomoću AVD uređaja.


8. Što je to vanjska masaža srca?
Vanjska masaža srca predstavlja skup postupaka za umjetno održavanje krvotoka.


9. Što je to umjetno disanje?
Umjetno disanje predstavlja skup postupaka za umjetno održavanje disanja.


10. Što je to iznenadni srčani zastoj?
Iznenadni srčani zastoj (SCA – eng. Sudden Cardiac Arrest) predstavlja neočekivanu smrt uslijed gubitka srčane funkcije, disanja i svjesnog stanja te nastaje uslijed električnog poremećaja srčane aktivnosti.
Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO - eng. World Health Organization) kardiovaskularne bolesti su najbrojniji  uzrok smrti na globalnoj razini, uzimajući oko  17,9 milijuna života svake godine ili 30% sveukupne smrtnosti u svijetu.
Procjenjuje se da je oko 40-50% svih kardiovaskularnih smrti povezano s iznenadnim srčanim zastojem, a oko 80% njih uzrokovano je ventrikularnom fibrilacijom (VF).
Procjenjuje se da se šanse za preživljavanje iznenadnog srčanog zastoja smanjuju približno između 7% do 10% sa svakom prolaznom minutom. Šanse za preživljavanje smanjuju se za 10 % sa svakom minutom u kojoj se ne primjenjuje defibrilacija.
Prema procjenama u Republici Hrvatskoj svakog sata jedna osoba umre od iznenadnog srčanog zastoja (24 osobe dnevno, 700 osoba mjesečno, 9000 osoba godišnje).


11. Što se treba raditi uslijed iznenadnog srčanog zastoja?
Ako se prepozna osoba s iznenadnim srčanima zastojem treba slijediti sljedeća pravila:
Okrenite žrtvu na leđa. Otvorite žrtvin dišni put tako da joj nagnete glavu unazad i podignete bradu. Gledajte, slušajte i opipavajte minimalno 10 sekundi ne biste li pronašli znakove disanja.
Ako žrtva uopće ne diše ili ne diše na normalan način, recite nekome da nazove hitnu medicinsku pomoć i pošaljite ga po automatski vanjski defibrilator. Primijenite kardiopulmonalnu reanimaciju dok ne stigne automatski vanjski defibrilator.
Ako ste sami na mjestu događaja, nazovite hitnu medicinsku pomoć.
CardiAid automatski vanjski defibrilator automatski se uključuje kada se otvori poklopac uređaja. Pratite glasovne i vizualne upute.
Skinite odjeću s pacijentovih prsa. Ako je potrebno, upotrijebite škare u priboru za hitne slučajeve koji dolazi uz uređaj CardiAid da razrežete tkaninu.
Otvorite paket s elektrodama.
Odlijepite foliju s jedne elektrode i stavite podlogu na pacijentova gola prsa kako je prikazano na jastučiću elektrode.
Odlijepite foliju s druge elektrode i stavite podlogu na pacijentova gola prsa kako je prikazano na jastučiću elektrode.
CardiAid poluautomatski vanjski defibrilator odmah će početi s analizom srčanog ritma. Od sada nadalje nemojte dirati pacijenta.
Ako bude potrebno dati elektrošok, uređaj CardiAid će o tome obavijestiti korisnika i automatski pripremiti isporuku šoka. Kod uređaja CardiAid automatski vanjski defibrilator elektrošok se isporučuje pritiskom tipke.
Uređaj CardiAid nastavlja voditi korisnika kroz postupak reanimacije. Prvo napravite 30 kompresija prsnog koša sljedeći glasovne upute. CardiAid automatski vanjski defibrilator isporučuje metronomski signal s ispravnim ritmom za kompresije prsnog koša.
Nakon 30 kompresija prsnog koša, dvaput primijenite metodu usta na usta. Nastavite s kardiopulmonalnom reanimacijom sljedeći upute CardiAid automatskog vanjskog defibrilatora sve dok ne čujete uputu „Od sada nadalje nemojte dirati pacijenta.“
Pratiti daljnje upute CardiAid automatskog vanjskog defibrilatora sve do dolaska hitne medicinske pomoći.


12. Koji je ispravan broj za pozivanje hitne medicinske pomoći?
Ispravan broj za pozivanje hitne medicinske pomoći je broj 194. S druge strane, broj 112 je jedinstveni broj za sve hitne službe u Europi, pa tako i u Hrvatskoj (policiju, vatrogasce, hitnu medicinsku pomoć i dr.).


13. Čemu služi Beaty pomagalo za reanimaciju ?
Beaty pomagalo za reanimaciju je uređaj za povratne informacije o kardiopulmonalnoj reanimaciji (CPR - eng. Cardiopulmonary resuscitation) koji vam govori kada su učinkovito stisnuta prsa žrtvi s popratnim zvučnim signalom.
Popratni zvučni signal Beaty pomagala za reanimaciju treba sinkronizirati s popratnim zvučnim signalom CardiAid automatskog vanjskog defibrilatora.

 

Indikacije

Defibrilacijski sustav
Način rada: Automatizirani (CT0207RS: rad na principu jedne tipke)
Oblik vala: Bifazni, sa zadanom dozom struje
Isporuka energije: Prilagođena impedanciji pacijenta, može se programirati (tvorničke postavke)
Isporučena energija - način rada za odrasle:
170 J (prosjek za 50 Ω pri niskoj razini energije)
270J (prosjek za 50 Ω pri visokoj razini energije)
Isporučena energija - pedijatrijski način rada:
50 J (prosjek za 50 Ω pri niskoj razini energije)
75J (prosjek za 50 Ω pri visokoj razini energije)
Niz šokova: Konstantan ili pojačan, može se programirati (tvorničke postavke)
Vrijeme punjenja: Uobičajeno <10 sekundi, najviše <15 sekundi


Sustav za analizu EKG-a
Vrijeme analize: Uobičajeno <10 sekundi
Derivacija: II
Prag za asistoliju: <0,160 mV
Specifičnost NSR (normalnog sinusnog ritma) / Asistolija95
Osjetljivost VF (ventrikulske tahikardije) / pVT (ventrikulske tahikardije bez pulsa): >90
Reakcija na implantirani srčani elektrostimulator: Normalni ritam srčanog elektrostimulatora ne prepoznaje se kao šokabilni ritam
Prepoznavanje pokreta: Provjerava kvalitetu signala, aktivira zvučno upozorenje kod pokreta pacijenta


Elementi rada
Automatsko uključivanje pri otvaranju poklopca uređaja
Tipka za šok koja treperi (rad na principu jedne tipke za CT0207RS, potpuno automatiziran rad za CT0207RF)
Tipka za informacije
Način rada za prikaz informacija: Najava proteklog vremena i broja šokova od pokretanja uređaja, kad se pritisne tipka za informacije
Elementi prikaza: Razumljivi osvijetljeni simboli (princip svjetlosne signalizacije). Simboli indikatora statusa uređaja (za rezultat samoprovjere).


Defibrilacijske elektrode
Raspon primjene:
Elektrode za odrasle pacijente >8 godina / 25 kg,
Pedijatrijske elektrode za pacijente 1-8 godina / <25 kg
Status isporuke: Jednokratne, samoljepljive elektrode za jednokratnu uporabu; spremne za uporabu, zatvorene i upakirane s priključkom izvan vrećice
Polarizacija: Nisu polarizirane (moguća zamjena)
Aktivna površina: 200 cm2 (za odrasle), 80 cm2 (pedijatrijske)
Dužina kabla: 130 cm
Vijek trajanja: 36 mjeseci od datuma proizvodnje (za odrasle)


Samoprovjera
Raspored:
Automatski: dnevno, mjesečno i kada se uređaj otvori.
Vrijeme: Može se programirati (tvorničke postavke)
Raspon: Baterija, elektronika, softver, punjenje


Izvor energije
Tip: Alkalni
Kapacitet: Do 210 šokova
Kapacitet za praćenje: Do 20 sati
Razdoblje stanja pripravnosti: 42 mjeseca


Okolišni uvjeti
Temperatura: 0 ˚C do +50 ˚C
Vlaga: 0-95 %
Tlak zraka: 572-1060 h/PA


Standardi
Klasa uređaja: IIb (Direktiva Vijeća o medicinskim proizvodima 93/42/EEZ)
Protokol za reanimaciju: Europsko vijeće za reanimatologiju, ILCOR 2015 Standardi: IEC 60601-2-4:2010
Elektromagnetska kompatibilnost: EN 60601-1-2: 2015
Slobodni pad: IEC 60601-1:2005+A1: 2012
Klasa zaštite: IEC 529: IP55 (zaštita od prašine i mlazova vode)


Dimenzije i masa
Dimenzije: 301 x 304 x 112 mm
Masa: 3,0 kg (uključujući bateriju i elektrode)


Dodatne pogodnosti:
Korisničke upute: HR
Jamstvena izjava: DA 2 godine (prilikom potpisivanja servisnog ugovora jamstvo se produžuje do 6 godina; svake dvije godine je obavezna servisna intervencija)


Dodatne opcije:
AVD CardiAid trening uređaj
Pedijatrijske elektrode za pacijente 1-8 godina / <25 kg
CardiAid automatski vanjski defibrilator - AVD s GPS modulom
CardiAid zidni uredski ormarić za AVD
Rotaid ormarić za AVD, okrugli, unutarnji s alarmom

Komentari i ocjene (0)
Vaše mišljenje nam je važno.

Vaša ocjena

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Nema komentara.

Dostupnost proizvoda u trgovinama

Cardiaid Automatski Vanjski Defibrilator
CD02HR001+
Newsletter
Ne propustite naše posebne pogodnosti, akcije i uštede. Pretplatite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta.

Newsletterom vam šaljemo:

  • Posebne pogodnosti
  • Akcije i uštede
  • Najnovije obavijesti
  • Savjete stručnjaka
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel
Midas pixel