Nazovite nas: +385 1 6542 855
Depresija nakon godišnjeg odmora

Depresija nakon godišnjeg odmora

Depresija poslije godišnjeg odmora nije vaša izmišljotina nego priznati medicinski poremećaj. No u nekoliko koraka se možete oporaviti:

1. Ako mislite da imate depresiju nakon godišnjeg odmora, evo koji su simptomi: umor ili uznemirenost, drastični gubitak ili rast apetita, plakanje, tuga, teška nostagija, nemogućnost koncentracije, kod nekih se javlja i ljutnja, osobito ako neki problemi koju se trebali riješiti tijekom godišnjeg odmora još “više”.

2. Ne žurite se odmah pohvatati sve konce. Počnite s lakšim zadacima i tako ćete se motivirati za teže. Normalno je da osjećate određeni gubitak te je potrebno neko vrijeme da se sva ta divna iskustva s odmora slegnu i presele u sjećanje.

3. Organizirajte fotografije, pričajte prijateljima anegdote s odmora ili pregledajte suvenire s ovog, ali i prošlih godišnjih.

4. Ovo sigurno nije vaš posljednji odmor. Otiđite za vikend kod rođaka, pozovite prijatelje sebi na roštilj ili se jednostavno prošećite parkom ili šumom. Važno je samo da mozak zaokupite planiranjem budućih aktivnosti. Planirajte neki idući godišnji odmor, putovanje ili tek izlet.