Nazovite nas: +385 1 6542 855
Sudjelujte na događaju “Inovacije u protetici i rehab osoba s amputacijom”

Sudjelujte na događaju “Inovacije u protetici i rehab osoba s amputacijom”

U Zagrebu će se 5. studenog na adresi Božidarevićeva 11 održati događaj otvorenog tipa na temu “Inovacije u protetici i rehab osoba s amputacijom”. Cilj je po prvi puta u Republici Hrvatskoj objediniti struku i korisnike kako bi vidjeli novitete u protetici.

Događanje ima i medicinski dio, prikaz najnovijih metoda u fizioterapiji kako bi sami korisnici dobili uvid u inovacije i prikaz vježbi za osobe s amputacijama. Sudjeluju sportaši, predstavnici kompanija, korisnici…

Po završetku službenog dijela nekolicini korisnika će biti omogućeno da isprobaju neka od stopalnih ili koljenskih jedinica koje će biti na raspolaganju od strane Bauerfeinda.

Događaj organizira Udruga osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i zagrebačke županije (UAZ) i Klinički zavod za rehabilitaciju i ortopedska pomagala. UAZ je inače osnovana 2013. godine, a nastala je sa zajedničkom potrebom osoba s amputacijom udova, koje su sporadično bile učlanjene u ostale srodne udruge, da se povežu i potpuno integriraju u sve aspekte društvene zajednice te da postanu relevantni čimbenici razvoja društva.

U Republici Hrvatskoj registrirano je 512 027 osoba s invaliditetom (podatci HZZJZ od 31.03.2014.) od čega je 4,3 % s amputacijom na gornjim i 8,3 % na donjim udovima. U Gradu Zagrebu i zagrebačkoj županiji je 120 733 osoba s invaliditetom, od čega 3,4 % s amputacijom na gornjim i 7,3 % na donjim udovima.

Predsjednica udruge UAZ je bivša paraolimpijaka, europska i svjetska rekorderka i osvajačica medalja na SP, EP i MI, Ana Sršen. Ana je prva osoba s invaliditetom koja je proglašena vrhunskom sportašicom Hrvatske od Hravtskog olimpijskog odbora. Aktivistica je za prava osoba s invaliditetom i sportaš s invliditetom. Osnivačica je i predsjednica plivačkog kluba Natator u kojem integrirano treniraju djeca i mladi s invaliditetom te je mentorica mladom Tomiju Brajši kojemu su nedavno donrana Bauerfeindova specijalno prilagođena kolica.

 

inovacija-u-protetici-i-rehab_2016