Nazovite nas: +385 1 6542 855
Hrvatska košarkaška reprezentacija ide na Olimpijske igre u Rio!

Hrvatska košarkaška reprezentacija ide na Olimpijske igre u Rio!

U torinskoj dvorani Pala Alpitour Hrvatska je pobjedom protiv Italije izborila ono o čemu sanja svaki sportaš – Olimpijske igre u Rio de Janeiru koje će se održati od 5. do 21. kolovoza 2016. Hrvatska reprezentacija tako je osigurala nastup na Olimpijskim igrama pobjedom protiv Italije u finalu Kvalifikacijskog turnira za OI.

Hrvatski_kosarkaski_savez.svg

  • Prvu četvrtinu Hrvatska završava vodstvom 19:12, drugu dionicu su izabranici Aleksandra Petrovića također odradili borbeno i na odmor odlaze s prednošću 39:34.
  • Treća dionica, u kojoj je Hrvatska uvijek imala oscilacije dogodila se i protiv Italije, no Kruno Simon radi veliki posao i pogađa važne trice te treću četvrtinu završava s prednošću 54:52.
  • U posljednjoj četvrtini sjajan Dario Šarić koji je vukao ovu reprezentaciju prema Riju i uspio, zajedno sa svima – Bogdanovićem, Simonom, Ukićem… svim igračima koji su ostavili srce na terenu. Posljednja dionica završava izjednačenim rezultatom 70:70
  • U nastavku je Hrvatska košem Šarića te tricom Simona otvorila posljednjih pet minuta i pobjedom utihnula prepunu dvoranu talijanskih navijača u Torinu.

Najbolji u redovima Hrvatske bili su Bogdanović sa 19, Simon 18, Šarić sa 14 te Planinić sa 13 poena.

Hrvatska je 2008. godine zadnji puta sudjelovala na Olimpijskim igrama u Pekingu, a sada je s novom reprezentacijom, nakon osam godina još jednom ponovila veliki uspjeh.

Čestitamo momcima!

Ponosan sponzor:

BAUERFEIND-logo-krivulje