Nazovite nas: +385 1 6542 855
Kako si pomoći kod kuće ako imate ljetnu alergiju?

Kako si pomoći kod kuće ako imate ljetnu alergiju?

Prekrasno vrijeme i vrućina ponekad mogu navući i alergije. Iako nije proljeće, i ljeti bilježimo rast i cvjetanje pregršt biljaka pa je koncentracija peludi u zraku ponekad i viša od normalne. Evo kako si pomoći kad osjetite prvo peckanje očiju, curenje nosa i cjelokupnu osjetljivost i umor tijela.

ALERGIJA? RECITE STOP!

1. Jabučni ocat – On je prirodan lijek za mnoge zdravstvene tegobe, a kod alergija će pomoći tako da smanji količinu sluzi u organizmu i očisti limfni sustav. Predlažemo da u ovom slučaju birate domaći ili organski ocat. Tri puta dnevno pijte čašu vode pomiješanu sa žličicom octa i tako spriječite da se alergije uopće pojave.
2. Kopriva – Naoko opaka, ali kopriva je prirodni antihistaminik koji blokira organizam od proizvodnje histamina koji u stvari uzrokuje alergije.
3. Probiotik – Alergije mogu biti i disbalans organizma koji vodi do pada imuniteta i tako dobivamo prve simptome alergija. Dobre bakterije u crijevima mogu smanjiti pojavu alergija pa se preporučuje dnevno piti čašu kefira ili jogurta s dobrim bakterijama.
4. Med – Ako vas je napala peludna alergija, med bi mogao biti rješenje. Kako on sadrži već “mrtva” zrnca peludi, on će na vaš organizam djelovati poput cjepiva i pomoći mu da očvrsne. Dovoljno je dnevno pojesti jušnu žlicu meda!
5. Spirulina – Ova plavozelena alga bogata je proteinima, vitaminima, antioksidansima i mineralima koji pomažu u zaštiti stanica i tako jačaju organizam. Ona je dostupna u obliku tableta, praha, kapsula i pahuljica, a dovoljno je dnevno unositi 500 mg spiruline kako biste vidjeli dobar učinak na cjelokupni organizam.
Napomena: Ovaj je članak informativnog karaktera te nikako ne zamjenjuje stručan medicinski savjet ili terapiju propisanu od strane liječnika.