Nazovite nas: +385 1 6542 855
Iceross je kratica od "Icelandic Roll-On Silicone Socket" (islandska "Roll-On" silikonska navlaka). Osmišljena kao alternativni sustav suspenzije u odnosu na konvencionalnije metode, navlaka služi kao filter između kože i unutarnje stijenke ležišta koji štiti bataljak i osigurava veću udobnost pacijentima s transtibijalnom i transfemoralnom amputacijom.
Iceross navlake dostupne su u većem broju izvedbi kako bi se prilagodile različitim modifikacijama bataljka, stupnju aktivnosti i jakosti sile opterećenja stopala.

Zašto Iceross?

UDOBNOST - Sve Iceross navlake izrađene su isključivo od silikona medicinske kvalitete. Silikon ima dugu povijest uporabe u medicinske svrhe zbog svojih jedinstvenih svojstava. Iceross navlake pružaju niz pogodnosti: one osiguravaju mekano ulijeganje koščatim/ osjetljivim područjima, visoku elastičnost koja omogućuje tijesan kontakt i jednostavnost prilagodbe najrazličitijim formama bataljaka te veliku otpornost na habanje za povećanu trajnost.

ZAŠTITA - Iceross navlaka je dizajnirana kako bi funkcionirala na sličan način kao i kompresivne čarape, odnosno da bi poboljšala cirkulaciju krvi i istovremeno kontrolirala oteklinu. Također, ona štiti kožu i novo formirano ili osjetljivo tkivo ožiljka, smanjujući potencijalno štetne sile smicanja.

SUSPENZIJA - "Roll-on" metoda omogućuje da se Iceross navlakom zahvati kožu i istisne distalno dok se ona opušta, čime se stabilizira meko tkivko bataljka. Patentirana matrica i za svaku veličinu specifičan distalni nastavak rade zajedno (kod Iceross navlaka s maticom) u cilju:

  • ravnomjerne distribucije sile po cijeloj površini bataljka tijekom faze njihanja.
  • smanjenja pritiska na distalnoj strani.
  • odolijevanja aksijalnom opterećenju tijekom faze njihanja.

 

Silikonske navlake Iceross® - (PDF)