Nazovite nas: +385 1 6542 855
Ljekovitost kima

Ljekovitost kima

Narodna medicina ističe da kim ima blagotvorno djelovanje na dišni, probavni i mokraćni sustav, imunitet i cirkulaciju. Daje odlične rezultate u liječenju astme i alergije, jer ima svojstva antihistamina (smanjuje i eliminira posljedice djelovanja histamina, koji se stvara kod alergijskih reakcija). Liječi bronhitis, kronični kašalj i emfizem (kroničnu plućnu bolest), te bolesti želuca i kože (akne, dermatitis, psorijazu). Uništava štetne bakterije, regenerira tjelesne stanice i tkivo, a ovo je 5 načina kako kim utječe na vaš organizam.

1. Ekcemi i psorijaze – ulje crnog kima može se koristiti za kožne probleme kao što su psorijaza i ekcemi. Pomaže smanjiti upalu i ubrzati regeneraciju kože. lokalno se može koristiti za omekšati, jačanje i učvršćivanje kože te ubrzati rast kose. Može s koristiti kao preparat protiv ožiljaka i smanjivanje ožiljaka.

2. Probava – smanjuje nadutost, što znači da pomaže za bolji rad probave i može smanjiti nastanak plinova i boli u trbuhu. Često se koristi u lijekovima za liječenje crijevnih parazita.

3. Zaštita od srčanog udara – sjemenke imaju zaštitni učinak na zdravlje srca, oporavlja i regenerira ovaj vrlo važan mišić te poboljšava i jača njegovo cjelokupno zdravlje.

4. Dijabetes tipa 2 – Stručnjaci kažu da samo dva grama sjemenki crnog kima dnevno smanjuje razinu šećera u krvi, smanjeni inzulinsku rezistenciju i povećava funkciju beta stanica u gušterači.

5. Epilepsija – smanjenju učestalosti napadaja kod djece.