Nazovite nas: +385 1 6542 855
Loptom za pilates učvrstite tijelo

Loptom za pilates učvrstite tijelo

Pilates lopta je vaš odličan prijatelj ako želite lijepo oblikovano tijelo te vretenaste i elegantne mišiće. Pri tom je vježbanje na njoj veoma popularno, prvenstveno zato što je zabavno.

Pilates lopta je odlična kako za smanjenje bolova u leđima, tako i za bolje držanje tijela. Zato, kad god imate priliku, zamijenite stolicu loptom i sjedite na nju. To će vaše tijelo držati uspravno i u pravilnom položaju, a vi ćete neprimjetno podupirati mišiće u centralnom dijelu tijela i u leđima.

Da biste iskusili blagodati vježbanja pilates loptom, predlažemo vam nekoliko vježbi kojim ćete aktivirati različite grupe mišića i koje imaju za cilj da osnaže cijelo tijelo. Fizioterapeuti i fitness treneri ih godinama upotrebljavaju jer im je jasno da su one jedan od najboljih načina za učvršćivanje trbušnih mišića i leđa te da povećavaju stabilnost.

Prije nego što kupite loptu, provjerite odgovara li njena veličina vašoj visini. Kako biste ih testirali, sjednite na loptu i provjerite jesu li vaši kukovi u ravnini ili malo više od koljena.

Donosimo vam video koji pokazuje neke od vježbi s pilates loptom: