Kategorije proizvoda
01 2222 000
0 kom
Početna Novosti Visoke vrućine i kronični bolesnici

Visoke vrućine i kronični bolesnici

Svi znamo kako se početkom ovog mjeseca, ali i krajem prošloga, temperatura zraka počela dizati prema 30 stupnjeva. Vožnja tramvajima, autobusima ili automobilima postaje nevjerojatno naporna. Kako je sada kroničnim bolesnicima?

28. lipanj 2018.

Bitno je napomenuti da ako imate kroničnog bolesnika u obitelji, bilo bi dobro posjećivati ih jednom do dvaput dnevno, kada su iznimno visoke vrućine, u slučaju da im pomognete ako im što treba, a ako ste vi kronični bolesnik obavezno pripazite da ne izlazite ako ne trebate i ostajete hidrirani.

Važno je paziti na nekoliko stvari tijekom perioda velikih vrućina:

1. Pijem li dovoljno vode?
2. Ima li klimatizacije tamo gdje idem?
3. Pazim li da mi je tijelo ohlađeno?
4. Pokazuje li moje tijelo znakove stresa od vrućine – znojenje, vrtoglavica?

Kronični bolesnici su više osjetljivi na visoke temperature, dok su najosjetljiviji kardiovaskularni bolesnici, osobito oni starije životne dobi.

Ostanite sigurni i tako što ćete na umu imati sljedeće: pojačano znojenje može izvući soli i minerale iz tijela pa se posavjetujte s doktorom kako nadoknaditi taj manjak minerala, nemojte se baviti zahtjevnim fizičkim aktivnostima i puno se odmarajte, pripazite da imate nekoga tko će vas provjeravati (I isto učinite za drugoga!) i pratite lokalne medije za informacije o vremenu, kao i zdravstvenim i sigurnosnim uputama. Također, najbitnije je posavjetovati se s liječnikom koji će vam najbolje ukazati kako se ponašati tijekom velikih vrućina ovisno o problemu ili bolesti koju imate.

Newsletter
Ne propustite naše posebne pogodnosti, akcije i uštede. Pretplatite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta.

Newsletterom vam šaljemo:

  • Posebne pogodnosti
  • Akcije i uštede
  • Najnovije obavijesti
  • Savjete stručnjaka