Nazovite nas: +385 1 6542 855
Obilježava se Svjetski dan hrane: u to ime, evo nekoliko stvari o hrani koje sigurno niste znali

Obilježava se Svjetski dan hrane: u to ime, evo nekoliko stvari o hrani koje sigurno niste znali

Vaš tjelesni izgled u velikoj većini možete zahvaliti hrani koju jedete. Iz tog razloga, svakodnevna briga o tome što ćemo od iznimne je važnosti.

Stoga, nije loše da se o hrani informirate što je više moguće kako biste znali kako je kvalitetno konzumirati, što će na kraju rezultirati time da se i osjećate te izgledate bolje. Uvijek možete pratiti nutritivne i energetske vrijednosti koje se nalaze na poleđini pakiranja  namirnica, te možete koristiti razne aplikacije koje će vam pomoći sa savjetima što jesti i u kolikoj mjeri,  a mi vam ususret današnjem Svjetskom danu hrane, donosimo par zanimljivih stvari upravo o hrani.

  • Jeste li znali da su njemački znanstvenici otkrili kako uz pomoć maslaca od kikirikija stvoriti dijamant? Ovo je svakako jedna od zanimljivosti koju je teško bilo zamisliti.
  • To ste vjerojatno već čuli, ali ponavljanje je majka znanja, pa evo još jednom – bijela čokolada zapravo i nije čokolada nego mješavina šećera, mliječnih proizvoda, vanilije te kakao maslaca.
  • Volite li sirove kamenice? Naime, zbog toga što se njihova kvaliteta iznimno brzo pogoršava i jer se brzo kvare, kuhari ih u restoranima najčešće poslužuju dok su još žive. Što znači, ako pred sobom imate finu platu svježe posluženih sirovih kamenica, vrlo je velika šansa da ih jedete dok su još žive.
  • I zadnja, ali nikako manje zanimljiva činjenica o hrani jest vezana uz popularnu američku pitu koja uopće nije američka. Pita je prvotno napravljena u Engleskoj, a današnju modernu verziju kreirali su i usavršili Danci.

 

I za kraj, mi volimo reći “U zdravom tijelu, zdrav duh” stoga vam donosimo jedan jednostavan recept za pravu jesensku salatu od kestena za koju vam je potrebno samo 100 g kestena, 150 g prokulica, himalajska sol i 1 žlica maslinovog ulja.

Kestene ogulite i stavite kuhati. U drugoj zdjeli skuhajte prokulice. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, pa ubacite kuhane kestene i prokulice, začinite po želji i poslužite.