Nazovite nas: +385 1 6542 855
Protiv bolova u mišićima – kinesio trake

Protiv bolova u mišićima – kinesio trake

Kinesio trake nude mogućnost šire primjene te nisu ograničene samo na rješavanje problema sa mišićima ili zglobovime, već su i korisne kao mjera prevencije kod bavljenja sportom.

Razvoj i funkcija kinesio trake

Početnu ideju ove terapije razvio je 70- ih godina prošlog stoljeća Japanac Kenzo Kase na temelju svog kliničkog iskustva. Tada je shvatio da mnogi bolovi rezultiraju iz funkcijskih smetnji mišića i tkiva u području zglobova i njihovog međusobnog narušenog sklada.

Kinesio traka ili popularno zvana taping napravljena je od pamuka gdje unutarnja strana sadrži ljepilo koje prianja za kožu. Traka imitira svojstva kože, a ovisno o terapijskom cilju, primjenjuje se u različitim stupnjevima napetosti. Kako je primjena ove metode na velika vrata ušla u sportsku medicinu, možete vidjeti da ju često koriste vrhunski sportaši za vrijeme natjecanja.

Ovisno o tome koji terapeutski učinak želimo postići, traka se postavlja na specifično mjesto ili kombinacijom kod specifičnih stanja. Traka se može postaviti na i oko mišića u obliku slova I, X ili Y kako bi poduprla njegovu funkciju. Traka potpomaže boljoj cirkulaciji, eliminaciji edema i smanjivanju upalnog procesa.

Primjena kinesio trake:

  • fitness, profesionalne i rekreativne sportske aktivnosti
  • prevencija, liječenje, oporavak
  • bolovi u mišićima i sportske ozljede
  • pedijatrijska i radna terapija
  • pospješuje limfnu drenažu