Nazovite nas: +385 1 6542 855
S ovim namirnicama do mlade i lijepe kože

S ovim namirnicama do mlade i lijepe kože

Oko jednoga se slažemo – lijepa koža neupitno dolazi iznutra. No vanjski utjecaji na nju jedni su od najjačih: spavanje sa šminkom, zagađen zrak i nanošenje proizvoda krivim tehnikama. Ugljikohidrati, rafinirani šećer i mliječni proizvodi razlog su zašto koža gubi elastičnost i kolagen, no to se može spriječiti unosom probranih namirnica koje zaista rade čuda za našu kožu. Saznajte ih u nastavku!

1) LUBENICA – Ona sadrži puno antioksidansa koji se bore protiv slobodnih radikala u koži te njezini hranjivi sastojci služe kao prirodan štit od štetnih sunčevih zraka.

2) ŠIPAK – Ovaj odličan prirodan izvor vitamina C idealan je ako želite kožu bez bora. Također, potiče proizvodnju kolagena zbog čega je koža sjajna, zategnuta i mladolika.

3) MED – Iako je med očito vrsta šećera, u malim količinama njegovim prednostima nema kraja. Pun je antioksidansa i na kožu djeluje protu-upalno što znači da ju umiruje i istovremeno njeguje. Čak i ako ne volite med možete ga uključiti u njegu izvana, pa neka postane dio vaših DIY maski za lice!

4) MASLINOVO ULJE – Pravo čudo Mediterana! Prirodan je štit od štetnih sunčevih zraka, a zbog svojih zdravih masnoća čini kožu mekom i podatnom; Pomaže i protiv oštećene kože i ožiljaka!

5) ZELENO LISNATO POVRĆE – Kao da već ne znamo koliko je dobro za nas, povrće je bogato vitaminima i mineralima te antioksidantima koji se bore protiv starenja kože i dubinski ju hidratiziraju.