Nazovite nas: +385 1 6542 855
U sklopu programa “I ti to može” održan humanitarni koncert

U sklopu programa “I ti to može” održan humanitarni koncert

U čakovečkom Centru za kulturu održan je humanitarni koncert “Thes i prijatelji – Fala ti Međimurje”. Naime, kroz program “I Ti to možeš” Udruge za promicanje hrvatskog sporta “Hrvatska reprezentacija” uz veliku podršku Bauerfeinda na koncertu su jednom mladom vrhunskom sportašu s invaliditetom, uručena sportska invalidska kolica.

Riječ je o Nini Baši iz Ivanovca, učenika prvog razreda Ekonomske i trgovačke škole Čakovec koji se stolnim tenisom bavi šest godina. Inače, Nino se istaknuo osvajanjem prvog mjesta pojedinačno i drugog u igri parova na Europskim igrama mladih u Varaždinu u svojoj kategoriji tri. Isto tako, Nino Baša je osvajač priznanja Hrvatskog paraolimpijskog odbora te Gradova Čakovca i Zagreba za mlade i perspektivne sportaše, a već je izborio i ulazak na svjetsku rang listu stolnotenisača s invaliditetom.

U sklopu programa tijekom 2016. godine provodit će se akcija “21 kolica za sport”, kojom bi se osigurala 21 sportska invalidska kolica za 21 mladu osobu s invaliditetom koje se bavi sportom u svim hrvatskim županijama, kako bi se i takva djeca i mladi još aktivnije uključili u sport i sportske aktivnosti i postizali bolje rezultate na natjecanjima.

U cjelokupnu akciju uključili su se Međimurska županija, Grad Čakovec, te turističke zajednice Međimurske županije i Grada Čakovca, koje su zajedničkom organizacijom ovog koncerta omogućile predivnu večer ispunjenu svim onim emocijama koje vežemo uz Božić i blagdansko vrijeme.

Inače, prva kolica dodijeljena su u Zagrebu mladom 23- godišnjem plivaču Tomiju Brajši, a čast da sponzorira prva prilagođena invalidska kolica za bavljenje sportom imao je Bauerfeind, na što smo izuzetno ponosni.