Nazovite nas: +385 1 6542 855
Svjetski dan joge: Ovo je joga za početnike

Svjetski dan joge: Ovo je joga za početnike

Danas slavimo dan joge! Naime, 21. lipnja je svjetski dan joge, a najbolji način za proslaviti ga je, neupitno, barem jednim joga treningom od pola sata.

ZAŠTO JOGA?

Joga je trenutno jedan od najpopularnijih vrsta vježbanja, a popularna je među onima koji žele dobiti na fleksibilnosti, snazi i pritom izgubiti koji kilogram. Odlična je protiv stresa i za intenzivnije opuštanje. Kažu da jednom kada uđete dublje u jogu shvatite kako je to više od tjelovježbe…

Joga svoje korijene vuče iz Indije i velik je dio hinduizma jer utjelovljuje njihovo prirodno stanje bića i duhovnu prosvijetljenost. I danas je uvelike popularna radi svojih psiholoških benefita, no fokusirajmo se sada na one fizičke!

Joga može učiniti puno za ljudsko tijelo, a ubacivanjem ovih tjelovježbi ili seansi u svoj dnevni raspored sve više ćete shvaćati njenu spiritualnu vrijednost, uz promijene koje vam radi na tijelu:
1. Povećava fleksibilnost
2. Pojačava snagu
3. Poboljšava balans
4. Pojačava izdržljivost
5. Smanjuje stress
6. Osvještava o tijelu
7. Radi na boljem snu
8. Opušta
Prednost joge je ta da se može vježbati u zatvorenom i na otvorenom, s puno ljudi ili samostalno, pa čak i kod kuće uz laptop. Ono što trebate za vježbanje su prostirka za jogu, ručnik te eventualno pokoji element za vježbanje poput traka, lopte i slično. Svakako, ako se još niste iskušali u jogi – idealno je vrijeme da probate jer je zaista izvrstan suborac protiv svakodnevnog stresa modernog života.