Nazovite nas: +385 1 6542 855
Zašto je bitno imati udobne cipele?

Zašto je bitno imati udobne cipele?

Cipele i sve što bi trebali znati pri izboru udobne i zdrave obuće.

Prečesto se danas cipele spominju isključivo u kontekstu mode, a njihov izgled postao je važniji od udobnosti pa i zdravlja. Nošenje neadekvatne obuće može imati ozbiljne posljedice na fizičko zdravlje. Neudobna, nepraktična ili pak tijesna obuća može uzrokavati bol, a i niz ozbiljnih zdravstvenih problema.

cipele

Cipele moraju davati potporu tijelu te zadržavati stopalo u adekvatnom položaju stoga ih se nikako ne smije birati isključivo sudeći prema atraktivnosti. Debeli potplati nisu najsretniji izbor zbog neaktivnosti manjih mišića. To često dovodi do njihovog slabljenja odnosno atrofija. Ta situacija ima posljedice na cjelokupno držanje tijela. Poželjno je odabrati obuću koja stopalima simuliraju osjećaj i stanje u kojima su kada su bosa jer je to ono što je najprirodnije stoga i najzdravije za tijelo.

Visoke potpetice?

Visoke potpetice neosporivo su atraktivne no njihovo je nošenje ipak potrebno dozirati. Prvenstveno kako ne bi došlo do oštećenja vlakana mišića te njihovog skraćivanja. Stopala su poput jastuka koji štite naše kosti a u visokim potpeticama ona ne mogu obavljati svoju uobičajenu funkciju. Prema istraživanjima idealna veličina potpetice je 4 centimetra a za one čija je ljubav prema visokoj potpetici ipak prevelika da bi je se odrekli najbolji su izbor ulošci koji će otkloniti napor sa zglobova.

Obuća od prirodnih i laganih materijala

još je jedan imperativ ako želite izbjeći razne gljivične infekcije. Iz tog se razloga u zimskim mjesecima preporučuje nošenje drugačije obuće u otvorenim i zatvorenim prostorima. Sjedenje u uredu u debelim zimskim čizmama direktan je put ka problemima s upornim gljivicama.

Osobe s bilo kakvom deformacijom stopala trebale bi ostaviti dovoljno prostora u cipeli te se uvijek odlučiti za veći broj cipele kako ona ne bi oticala. Prsti uvijek moraju imati dovoljno prostora za pomicanje a valja imati na umu kako različita građa tijela zahtjeva I različite modele odjeće. Baš kao i kod odjeće , nije sve za svakoga, potrebno je ponekad na stranu staviti faktor mode, atraktivnosti i misliti na udobnost i zdravlje jer je udobna obuća ključ za zdravu kralježnicu i zdravo držanje tijela.

U Bauerfeindu se na akciji do kraja veljače ili do isteka zaliha nalaze Wash & Go Comfy i Solidus otvoreni modeli obuće.