Nazovite nas: +385 1 6542 855
Wings for Life World Run 2019.

Wings for Life World Run 2019.

Wings for Life World Run je svjetska humanitarna utrka koja se svake godine održava na niz lokacija diljem svijeta. Pod trkačima se podrazumijevaju svi oni koji trče, ali i oni koji se kreću u invalidskim kolicima. Svi utrku započinju svugdje u isti dan i u isto vrijeme.

 

Ove je godine to bilo 5. svibnja u 13 sati po lokalnom vremenu u Zadru. Cilj ovog globalnog pokreta je prikupiti novac za istraživanje leđne moždine na sveučilištima i institutima diljem svijeta, kako bi se pomoglo osobama koje su pretrpjele ozlijede leđne moždine i ostale paralizirane.

 

Ova utrka je trkačima privlačna i zabavna iz nekoliko razloga. Kao prvo, prikladna je kako za iskusne trkače, tako i za početnike u trčanju, jer trkači ne trče prema udaljenom cilju, već ih na stazi sustiže presretačko vozilo, odnosno cilj, tako da svatko dostiže cilj, i to prema svojim mogućnostima. Presretačko vozilo sustiže trkače na stazi, postepeno ubrzavajući dok ne prestigne i posljednjeg trkača.

Trčati se moglo na službenoj lokaciji kao što je to Zadar ili putem organizirane App Run trke gdje se moglo natjecati s drugim trkačima putem mobilne aplikacije dok vas pokušava dostići virtualno presretačko vozilo ili putem Individualne App utrke.

 

Timsko sudjelovanje

U utrci Wings for Life Word Run mogli ste sudjelovati i timski. Okupiti prijatelje ili kolege iz ureda te zajedno podijeliti malo strasti prema trčanju pritom čineći dobro djelo.

Bauerfeind Run Tim redovito sudjeluje u utrci Wings for Life Word Run. Članovi našeg tima prate moto tvrtke “Pokret je život” i šire ideju o zdravom načinu života i boravku u prirodi. Pritom se sjajno zabavljaju i čine nešto dobro pomažući onima koji ne mogu trčati sami. Ove je godine Bauerfeind run tim bio 170. prešavši ukupno 382 km !

 

 

Donacije

Napokon, uvijek možete i donirati udruzi Wings for Life, kao i potaknuti druge da doniraju. Primjerice, umjesto kupnje rođendanskog poklona, zamolite prijatelja da uplate donaciju. Kampanju za prikupljanje donacija možete pokrenuti tako da na svojoj osobnoj profil stranici podijelite svoju priču i zamolite članove obitelji i prijatelja da doniraju. Sudjelujete li u timu, podijelite vašu priču na timskoj stranici i potaknite druge članove tima da i oni doniraju.

 

Što se humanitarne strane tiče, 100 posto vrijednosti iznosa svih startnina i donacija koje se prikupljaju kroz ovu utrku odlaze izravno međunarodnoj neprofitnoj zakladi Wings for Life za istraživanja leđne moždine. Wings for Life je pokrenuo ovaj projekt, a sve administrativne troškove zaklade, kao i troškove organizacije Wings for Life World Run utrke pokriva Red Bull.

 

O zakladi Wings for Life

Zaklada smatra da nije pitanje hoće li se učinkoviti tretmani i lijekovi za regenaraciju leđne moždine pronaći, već kad će se pronaći. Osnovali su ju dvostruki svjetski šampion u motokrosu, Austrijanac Heinz Kinigadner i njegov prijatelj, osnivač tvrtke Red Bull Dietrich Mateschitz. Motivacija i glavni cilj im je pronaći način za izlječenje ozlijeđene leđne moždine. Na to ih je potakla nesreća koju je 2003. godine doživio Kinigadnerov sin Hannes, zbog koje je završio u invalidskim kolicima.

 

 

Više informacija pogledajte ovdje