Nazovite nas: +385 1 6542 855
Zobeno mlijeko: kako ga napraviti kod kuće?

Zobeno mlijeko: kako ga napraviti kod kuće?

Zobeno mlijeko je jedno od dražih mlijeka sportašima, kojima su zobene pahuljice ionako nezaobilazan obrok u danu.

Pitate se zašto je zobeno mlijeko tako dobro?

Zobene pahuljice su bogate B vitaminom, magnezijem, proteinima, željezom i beta glukanom, a svaki od njih ima iznimne benefite za tijelo koje je redovito aktivno. S druge strane, kupovno zobeno mlijeko je skuplje od običnog mlijeka, a da biste ga napravili kod kuće morate samo koristiti zobene pahuljice i vodu!
Za 750 ml zobenog mlijeka fine kremoznosti trebate 100 g zobenih pahuljica i 750 ml vode. Prvo namočite pahuljice u vodi minimalno 30 minuta. Zatim ih dobro isperite pod vodom i bacite vodu u kojoj su se namakale. U blenderu izblendajte oprane zobene pahuljice sa 750 ml čiste vode i onda ih cijedite kroz gazu u posudu. Mlijeko koje ste dobili pohranite u zatvorenu posudu i držite u hladnjaku te ga morate potrošiti u roku od pet dana.
Ovo mlijeko izvrstan je izbor i za jutarnju kavu, tako da uslast!