Razumijevanje Hallux Valgusa, poznatijim pod nazivom "čukljevi" i učinkovite terapije - BAUERFEIND

Razumijevanje Hallux Valgusa, poznatijim pod nazivom "čukljevi" i učinkovite terapije

 Razumijevanje Hallux Valgusa, poznatijim pod nazivom
Stopala su temelj naše pokretljivosti stoga svako suočavanje s bilo kojim oblikom nelagode stopala utječe na našu mobilnost i kvalitetu života. Hallux Valgus, poznat i kao "čukalj", relativno je učestala pojava, a kako korigirati čukljeve i koje su dostupne terapije pročitajte u članku.

Hallux Valgus, poznatiji kao čukalj, je deformacija stopala koja se najčešće pojavljuje na palcu. Karakterizira ju pomak palca prema drugim prstima, stvarajući neugledan i bolan čukalj. Ova deformacija može značajno utjecati na hodanje i uzrokovati nelagodu.

Hallux Valgus proizlazi iz neravnoteže stopala, kako statičke tako i dinamičke, manifestirajući se bolnom koštanom izbočinom na unutarnjoj strani korijena nožnog palca. Ova deformacija obično se javlja u četvrtom desetljeću života, s većom prevalencijom kod žena. Razvoj može biti rezultat genetskih faktora ili posljedica određenog životnog stila ili oboljenja.

 

Uzroci Hallux Valgusa/čukljeva

Genetika: Ako imate obiteljsku povijest Hallux Valgusa, povećava se vjerojatnost da ćete i sami razviti ovu deformaciju.

Nepravilan položaj stopala: Nošenje uskih cipela s visokim potpeticama može uzrokovati pritisak i deformaciju stopala.

Ravna stopala: Slabi mišići stopala također mogu doprinijeti razvoju čukljeva.

Dob: Stariji pojedinci često su podložniji raznim ortopedskim problemima, uključujući i čukalj. 

 

Terapije za Hallux Valgus/čukalj

Promjena obuće: Odabir pravilne obuće ključan je za ublažavanje simptoma Hallux Valgusa. Nošenje cipela koje su dovoljno široke u području prstiju i udobnom potplatom može smanjiti pritisak na deformirani palac.

Vježbe jačanja stopala: Fizioterapeuti često preporučuju određene vježbe koje jačaju mišiće stopala i poboljšavaju njihovu funkciju.

Fizioterapija: Stručnjaci za fizioterapiju mogu pružiti personalizirane programe vježbanja i tehnike masaže kako bi se poboljšala pokretljivost i smanjila bol.

Lijekovi i injekcije: Za ublažavanje bolova i smanjenje upale, liječnici mogu preporučiti određene lijekove ili čak kortikosteroidne injekcije.

Kirurški zahvat: U ozbiljnijim slučajevima, kada konzervativne metode nisu dovoljne, kirurški zahvat može biti opcija prilikom kojeg se korigira deformacija i vraća normalan položaj palca.

Nošenje ortopedskih pomagala: Bauerfeind®, kao renomirani proizvođač ortopedskih pomagala, nudi inovativna rješenja za probleme poput Hallux Valgusa. Naše ortoze pružaju podršku, smanjuju bol i pomažu u korekciji deformacije.

 • ValguLoc® – Ortoza za korekciju palca: pruža blagu korekciju položaja palca, smanjujući pritisak na deformirani zglob. ValguLoc® je udoban za nošenje i može se koristiti tijekom dana ili noći, pružajući stabilnost i podršku za vrijeme oporavka.

 • ValguLoc II® – Dinamička ortoza za stabilizaciju palca: kombinira stabilnost i slobodu pokreta. Djeluje dinamički, omogućujući prirodne pokrete stopala dok istovremeno pruža potrebnu podršku za palac. Valguloc II® je posebno koristan za aktivne osobe koje žele održati mobilnost tijekom liječenja

 • Silikonski štitnici i navlakekoje pružaju olakšanje od pritiska i trenja uzrokovanog čukljem. Proizvodi  pomažu u smanjenju boli i nelagode te olakšati svakodnevne aktivnosti.

 

Hallux Valgus nije samo estetski problem; to je ozbiljna deformacija koja može utjecati na svakodnevni život. Važno je potražiti stručnu pomoć kada primijetite simptome, a Bauerfeind® ortoze mogu biti korisna podrška u procesu liječenja. Očuvanje zdravlja stopala ključno je za održavanje kvalitete života, pa se pobrinite da svojim stopalima pružite pažnju koju zaslužuju.

 

 • Individualni pristup
 • Individualni pristup

  korisnici u središtu naših aktivnosti
 • Individualni pristup
 • Stručno osoblje

  opskrba korisnika uslugama za lakši život
 • Individualni pristup
 • Loyalty klub

  dodatni popusti na webshop proizvode
Vrh