Pravila privatnosti - BAUERFEIND

Ova pravila o privatnosti ("pravila") objašnjavaju kako tvrtka Bauerfeind d.o.o., (voditelj obrade) prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima. Tvrtka Bauerfeind d.o.o. je posvećena zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Pročitajte ova pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke i kako će se oni koristiti.

U pogledu osobnih podataka koje prikupljamo, Bauerfeind d.o.o. je "voditelj obrade", odnosno onaj koji određuje način i svrhu kojima se osobni podaci obrađuju.

Ako nas želite kontaktirati u vezi ovih pravila ili u vezi vaših osobnih podataka, molimo vas da koristite sljedeće kontakt podatke:

Naziv tvrtke: Bauerfeind d.o.o.
Adresa: Goleška 20, 10 000 Zagreb
Telefonski broj : +385(1) 65 42 855
E-pošte : eprodaja@bauerfeind.hr ili zopod@bauerfeind.hr (službenik za zaštitu podataka)

 

Kako i kada prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke obrađujemo jer nam propisi nalažu određena postupanja, odnosno jer je obrada nužna za izvršavanje ugovora, ili kako bi se poduzele radnje prije sklapanja ugovora ili temeljem naših legitimnih interesa, osim kada su od tih interesa jači interesi ili temeljna prava i slobode pojedinaca koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka.

Ukoliko osobne podatke ne možemo obrađivati temeljem navedenih pravnih osnova zatražit ćemo vašu privolu. Ako se obrada temelji na vašoj privoli imate pravo u bilo kojem trenutku povući privolu. O povlačenju privole potrebno je obavijestiti voditelja obrade na e-mail: : eprodaja@bauerfeind.hr ili na adresu Goleška 20, 10 000 Zagreb. Takvo povlačenje neće utjecati na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja.

Vaše osobne podatke obrađujemo kada je to potrebno za sklapanje i ispunjenje prava i obveza koje proizlaze iz ugovora o kupoprodaji, radi distribucije proizvoda na koje osiguranik ostvari pravo (u okviru HZZO-a), u marketinške svrhe, u svrhe unaprjeđenja našeg poslovanja i vašeg korisničkog iskustva (npr. kada kupite ili naručite proizvode i/ili usluge od nas, kada se registrirate za Loyalty klub, kada kontaktirate našu službu za korisnike, kada se prijavite na naš newsletter, kada ispunite anketu o našim proizvodima i uslugama i drugo).

Osobne podatke uglavnom prikupljamo izravno od vas, kada naručite određene proizvode ili usluge ili ispunite određeni obrazac ili kada podatke prikupljamo promatranjem.

Mi ne koristimo vaše osobne podatke u marketinške svrhe osim ako nam ne kažete da se s time slažete. Ako želite primati naš newsletter sa detaljima o našim proizvodima, uslugama, ponudama i promocijama, molimo da se pretplatite na newsletter.

 

Koje podatke prikupljamo direktno od vas?                                             

Tipične kategorije podataka koje prikupljamo od korisnika su sljedeće: ime, adresa, preferirani jezik, adresa za dostavu te dodatne informacije koje odlučite dobrovoljno podijeliti s nama. Kada podatke prikupljamo putem promatranja, to radimo u skladu sa zakonskim odredbama ili u opravdanim slučajevima kako bi osigurali osobnu sigurnost vas i suradnika, zaštitili vašu imovinu te kako bi povećali sigurnost vaših i naših IT sustava ili mobilnih telefona.

Obrađujemo osobne podatke koje ste nam dali prilikom registracije na našem web shopu (www.bauerfeind.hr), primjerice:

Vaše identifikacijske podatke:

Ime i prezime

Vaše kontakt podatke:

E-mail adresa, broj telefona

Vaše osobne podatke prilikom registracije obrađujemo u sljedeće svrhe:

Kako bismo Vam omogućili korištenje aktivnosti putem web stranice (registraciju putem webshopa – www.bauerfeind.hr), unaprijedili rad web stranice, stvorili bazu podataka korisnika u svrhu unapređenja usluge i/ili marketinga te poboljšali oglašivačke i promocijske aktivnosti. U tom slučaju osnova za obradu Vaših osobnih podataka je privola koju ste dali Društvu registracijom.

Obrađujemo osobne podatke koje ste nam dali prilikom kupnje na našem web shopu (www.bauerfeind.hr), primjerice:

Vaše identifikacijske podatke (ako ste fizička osoba):

Ime i prezime

Vaše kontakt podatke:

Kontakt adresa za dostavu i naplatu (ulica i kućni broj, mjesto, poštanski broj, država)

Telefon, E-mail adresa

Dodatni podaci nužni za reklamaciju proizvoda:

Datum narudžbe, šifra narudžbe, način plaćanja, naziv artikla, datum reklamacije, opis reklamacije.

Obrađujemo Vaše osobne podatke prilikom kupnje u sljedeće svrhe:

Kako bi smo Vam omogućili korištenje naše usluge (kupovinu putem web shopa – www.bauerfeind.hr ). U tom slučaju osnova za obradu Vaših osobnih podataka je sklapanje i izvršenje ugovora o kupoprodaji.

Obrađujemo osobne podatke koje ste nam dali prilikom prijave u naš Loyalty klub na našem web shopu (www.bauerfeind.hr), primjerice:

Vaše identifikacijske podatke (ako ste fizička osoba):

Ime i prezime

Vaše kontakt podatke:

E-mail adresu

U svrhu obavještavanja o pogodnostima na koje imate pravo kao član Loyalty kluba. U tom slučaju, osnova za obradu Vaših osobnih podataka je privola koju ste dali Društvu prijavom u Loyalty klub.

Obrađujemo osobne podatke koje ste nam dali prilikom prijave za primanje newslettera na našim internetskim stranicama u svrhu obavještavanja o našim novim proizvodima te pogodnostima koje možete ostvariti. U tom slučaju, osnova za obradu Vaših osobnih podataka je privola koju ste dali Društvu prijavom na newsletter.

Obrađujemo osobne podatke koje ste nam dali prilikom preuzimanja pomagala ili naprave, odnosno drugih proizvoda putem naših ili partnerskih prodavaonica te prilikom edukacije o korištenju pomagala ili naprave u sljedeće svrhe.

Kako bismo distribuirali pomagala, naprave ili druge proizvode te s time u vezi ispunili svoje zakonske dužnosti (primjerice čl. 2a Pravilnika o ortopedskim i drugim pomagalima) te u svrhu suradnje sa službama i tijelima za provođenje nadzora (primjerice HZZO). U tom slučaju, osnova za obradu osobnih podataka osiguranika je ispunjenje naše zakonske dužnosti za potrebe distribucije. Edukacijom pružamo osiguraniku nužne upute za ispravno korištenje pomagala ili naprave u odnosu na koje je osiguranik ostvario pravo preuzimanja. U tom slučaju, osnova za obradu osobnih podataka osiguranika je ispunjenje naše zakonske dužnosti za potrebe distribucije.

Obrađujemo osobne podatke putem videonadzora. Obradu osobnih podataka video nadzornim kamerama provodimo u svrhu zaštite osoba i imovine. Sustav videonadzora uspostavljen je s ciljem pružanja više razine zaštite ljudi i imovine, smanjenja rizika i povećanja zaštite i sigurnosti radnika i svih drugih osoba koje se nađu u prostorijama Voditelja obrade, radi kontrole ulazaka i izlazaka u i iz prostora Voditelja obrade, sprečavanja protupravnih radnji usmjerenih prema imovini Poslodavca (kao što su krađe, razbojstva, provale, nasilje, oštećenje, uništenje i sl.). Snimke dobivene video nadzornim kamerama čuvaju se najviše u roku od 6 mjeseci.

Obrađujemo osobne podatke prilikom fotografiranja javnih događaja. Obrađujemo osobne podatke polaznika edukacija temeljem legitimnog interesa u svrhu korištenja fotografija u promotivne ili promidžbene svrhe. Razdoblje pohrane osobnih podataka iznosi najviše 6 mjeseci od prikupljanja istih.

Obrađujemo osobne podatke prilikom organiziranja nagradnih natječaja odnosno nagradnih igara. Obrađujemo ime i prezime, adresu stanovanja sudionika nagradnih natječaja i nagradnih igara u svrhu omogućavanja sudjelovanja u nagradnom natječaju i nagradnoj igri odnosno u svrhu objavljivanja dobitnika. Voditelje obrade obrađuje ove osobne podatke temeljem pravne osnove za izvršavanja pravnih obveza Voditelja odnosno temeljem zakona. Obrađujemo e-mail odnosno broj telefona sudionika nagradnih natječaja i nagradnih igara u svrhu kontaktiranja sudionika odnosno obavještavanja o pogodnostima, novim proizvodima, uslugama i akcijama koje bi zanimale sudionike nagradnih natječaja odnosno igara. Navedene osobne podatke obrađujemo temeljem pravne osnove legitimnog interesa. Imate pravo prigovoriti navedenoj obradi osobnih podataka te ukoliko prigovorite Vaše osobne podatke više nećemo obrađivati u navedenu svrhu.

 

PODACI KOJE O VAMA PRIKUPLJA GOOGLE LLC

Društvo koristi usluge koje pruža tvrtka Google LLC i njena povezana društva, uključujući YouTube, Android i usluge koje se pružaju na web-lokacijama trećih strana, primjerice usluge oglašavanja (dalje u tekstu: Google).

Ova se pravila ne primjenjuju na usluge koje imaju zasebna pravila o privatnosti, međutim sukladno propisima vezanim uz zaštitu osobnih podataka je dužni smo obavijestiti svoje korisnike i o podacima koje prikuplja Google LLC pružajući svoje usluge drugim pravnim i fizičkim osobama.

Podaci koje Google prikuplja uključuje jedinstvene identifikatore, vrstu i postavke preglednika, vrstu i postavke uređaja, operativni sustav, podatke o mobilnoj mreži koje uključuju naziv operatera i telefonski broj te broj verzije aplikacije.

Nadalje, Google prikuplja podatke o interakciji aplikacija, preglednika i uređaja s Google uslugama, uključujući IP adresu, izvješća o rušenju, aktivnost sustava te datum, vrijeme i URL preporuke za zahtjev ispitanika.

Google prikuplja podatke kada neka Google-ova usluga na vašem uređaju kontaktira Google poslužitelje -primjerice kada instalirate aplikaciju iz Trgovine Play ili kada usluga provjerava jesu li dostupna automatska ažuriranja. Ako upotrebljavate Android uređaj s Google-ovim aplikacijama, vaš uređaj povremeno kontaktira Google-ove poslužitelje radi davanja podataka o uređaju i povezivanja s našim uslugama. To uključuje podatke kao što su vrsta uređaja, naziv mobilnog operatera, izvješća o rušenju i aplikacije koje ste instalirali.

Više o navedenom možete pročitati na sljedećem linku: https://policies.google.com/privacy?hl=en-HR&fg=1.

 

Kakva prava na privatnost imate?

Imajte na umu da u bilo kojem trenutku imate pravo od Bauerfeind d.o.o.-a zatražiti sljedeće:

Da vam omogući pristup vašim osobnim podacima

Bauerfeind d.o.o. možete pitati koje vaše osobne podatke koristi, a možete i tražiti pristup tim osobnim podacima. Imate pravo znati svrhu obrade, koje kategorije vaših osobnih podataka čuvamo, tijela ili kategorije tijela s kojima vaše osobne podatke dijelimo, razdoblje zadržavanja podataka, kao i izvor podataka u slučaju kada se podaci neizravno prikupljaju.

Da vam osigura kopiju osobnih podataka koje čuvamo

Možete nas kontaktirati ako želite kopiju nekih ili svih osobnih podataka koje čuvamo o vama.

 

 Zatražiti ispravak pogrešnih podataka

Želimo da su vaše osobne informacije točne i ažurne. Možete nas tražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje mislite da su netočne ili zastarjele.

Zatražiti brisanje osobnih podataka

Možete tražiti da zaustavimo obradu ili čak tražiti brisanje osobnih podataka o vama koje čuvamo. Ako vaše osobne podatke trebamo za obavljanje neke Bauerfeind d.o.o. ugovorne obveze prema vama, Bauerfeind d.o.o. bi mogao prestati biti sposoban za izvođenje takvih ugovornih obveza. Također, ako su vaši osobni podatci potrebni kako bi Bauerfeind d.o.o. mogao ostvariti određene zakonske obveze (npr. porezne obveze), vaš zahtjev se možda neće moći ostvariti.

Ograničavanje pristupa vašim podacima (nama i/ili trećim osobama) u određenim procesima ili u potpunost

Ako želite pobijati točnost podataka, ili više ne trebamo osobne podatke za svrhu obrade, ali su oni vama potrebni za uspostavljanje, izvršenje ili obranu pravnih zahtjeva ili ste se protivili obradi po osnovi koju voditelj obrade smatra legitimnom, imate pravo tražiti ograničavanje obrade osobnih podataka.

Podnijeti prigovor na način kako koristimo vaše podatke

Sjetite se da imate pravo na prigovor obradi osobnih podataka koja se temelji na pravnoj osnovi koju voditelj obrade smatra legitimnom.

 

Zahtijevati prijenos podataka drugom vršitelju obrade (prenosivost prava)

Ako se obrada temelji na vašem pristanku ili se vrši automatskim sredstvima, imate pravo tražiti od voditelja obrade prijenos podataka drugom vršitelju obrade.

 

Ako korisnik smatra da su njegovi osobni podaci nepotpuni, netočni ili nisu ažurirani, može kontaktirati Bauerfeind d.o.o. slanjem e-poruke na eprodaja@bauerfeind.hr ili službenika za zaštitu osobnih podataka zopod@bauerfeind.hr

Ako niste zadovoljni kako smo prikupili ili upotrijebili vaše osobne podatke, možete podnijeti formalnu pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

 

Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?

Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Neki podaci još uvijek se pohranjuju u papirnatom obliku, ali imamo tendenciju digitalizirati sve osobne podatke koje obrađujemo. Obrađeni podaci pohranjuju se u prostorijama voditelja obrade i IT sustavima, ali ponekad podatke pohranjujemo na servere naših pouzdanih davatelja usluga (trusted service provider).

 

Razmjenjuje li Bauerfeind d.o.o. podatke s trećim osobama?

Zaštita privatnosti je tvrtki Bauerfeind d.o.o. važna, stoga nikada nećemo dijeliti vaše osobne podatke s trećom osobama osim u svrhe opisane u ovim pravilima.

Kao što znate, Bauerfeind d.o.o. surađuje s drugim kompanijama. To znači da ponekad dijelimo vaše osobne podatke s našim pouzdanim partnerima, koristeći sigurne IT sustave. Kada tako postupamo podaci se prenose na servere koji se nalaze u EU ili u zemlji koja osigurava adekvatnu razinu zaštite u skladu s EU zakonodavstvom.

Uz navedeno, vaše osobne informacije možemo dati našim pouzdanim partnerima koji održavaju naš IT sustav ili pružaju usluge u ime voditelja obrade. Na primjer, za potrebe marketinga, financija, oglašavanje, obrade plaćanja, isporuke i druge usluge u i izvan trgovine. Ti davatelji usluga su ipak dužni, prema relevantnim ugovorima, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili. Također, obvezujemo ih da adekvatno zaštitite vaše podatke i da ih smatraju poslovnom tajnom.

Svrhe u koje dijelimo podatke s našim pouzdanim partnerima su na primjer: potrebe marketinga, održavanja web mjesta www.bauerfeind.hr , oglašavanje, obrade plaćanja, isporuke (dostave) i druge usluge u i izvan trgovine. Ti davatelji usluga su dužni, prema relevantnim ugovorima, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili. Također, obvezujemo ih da adekvatno zaštitite vaše podatke i da ih smatraju poslovnom tajnom.

U nekim slučajevima, naši partneri koji pružaju usluge u ime ili za Bauerfeind d.o.o. mogu vaše podatke obraditi izvan Europske unije. Međutim, ugovori koje sklapamo s takvim subjektima obvezuju ih da vašim podacima postupaju sa posebnim sigurnosnim mjerama u skladu s propisima na snazi u državama članicama Europske unije. U slučaju prijenosa podataka u SAD tražit ćemo vas dopuštenje s obzirom na posljedice presude ˝Schrems II˝ te proglašenje Privacy Shield-a nevaljanim. Također, ukoliko naš ugovorni partner ima sjedište u SAD-u revidirat ćemo postojeće ugovore te provjeriti sigurnosne standarde koje naš partner jamči kako bi osigurali zaštitu svih naših ispitanika.

Ako ste se prijavili na naš newsletter, vaše osobne podatke prenosimo izvan EU. Servis koji koristimo u svrhu slanja newslettera, MailChimp odnosno The Rocket Science Group LLC, iznosi osobne podatke u Sjedinjene Američke Države (SAD). Više o Pravilima privatnosti MailChimp-a možete pročitati na https://mailchimp.com/legal/privacy/.

 

Koliko dugo ćemo zadržavati vaše osobne podatke?

Prikupljeni podaci za svrhe navedene u ovim pravilima bit će pohranjeni samo onoliko dugo koliko je to potrebno za ispunjenje navedenih svrha. Vaši se osobni podaci neće čuvati u obliku koji omogućuje da budete identificirani duže nego što razumno smatramo da je neophodno za ostvarenje svrhe za koju su prikupljeni ili obrađeni. Društvo će određene osobne podatke čuvati u vremenskom periodu koji propisuje zakon odnosno propis koji obvezuje Društvo na čuvanje podataka. Primjerice, podatke vezane uz prigovor potrošača 1 godinu od primitka istoga i slično.

U slučaju da ste nam dali privolu, Vaše osobne podatke obrađivat ćemo do povlačenja privole.

 

Bauerfeind.hr web stranica

Vaši podaci mogu biti prikupljeni i prilikom posjeta web stranici voditelja obrade. Podaci će se obrađivati samo u točno određene svrhe, o čemu ćemo Vas obavijestiti u trenutku kada posjetite web stranicu voditelja obrade (npr. za provođenje online prodaje, za spremanje shopping liste koju ste stvorili, itd.). U slučaju da ne želite da se Vaši podaci, svi ili određeni, prikupljaju u ovu svrhu možete ograničiti njihovo korištenje ili u potpunosti onemogućiti korištenje istih.

 

Kolačići

Za održavanje web stranice i osiguravanje njene funkcionalnosti voditelj obrade koristi tehnologiju općenito poznatu kao "kolačiće". Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti vaše radnje i željene postavke (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri pregledavanju njegovih različitih stranica. Kolačići mogu biti privremeni ili trajni, na primjer, JavaScript ili Flash tehnologije. Zahvaljujući kolačićima na našim stranicama možete pretraživati bez poteškoća i pokazivat će vam se rezultati koji su relevantni za vas.

Koristimo sljedeće kolačiće:

 • privremene korisničke kolačiće unosa (session-id) ili trajne kolačiće ograničene na nekoliko sati u nekim slučajevima
 • kolačiće za provjeru autentičnosti, koji se koriste za autentifikacijske usluge, tijekom trajanja pregleda
 • korisničke sigurnosne kolačiće koji se koriste za otkrivanje zloupotreba autentičnosti, ograničenog trajanja
 • kolačiće multimedijskih sadržaja, kao što su kolačići za flash player, za trajanja pregleda
 • kolačiće omogućavanja učitavanja, tijekom trajanja pregleda
 • trajne kolačiće za prilagodbu korisničkog sučelja za vrijeme trajanja pregleda (ili malo duže)
 • kolačiće trećih strana za dijeljenje dodataka društvenih mreža za prijavljene članove
 • društvene mreže
 • kolačiće dodataka društvenih mreža namijenjene praćenju
 • promidžbene kolačići trećih strana 
 • analitičke kolačiće 

Kolačićima pohranjenima na računalu možete pristupiti kada posjetite našu web stranicu ili otvorite e-mail koji ćemo vam poslati. Ako želite izbrisati kolačiće koji su već na vašem računalu, molimo pogledajte vaš preglednik pod upute te kliknite na izborniku "Pomoć".

Obrađujemo kolačiće samo uz vaš pristanak. Možete prihvatiti, prihvatiti djelomično ili odbiti korištenje kolačića, samo provjerite postavke u vašem pregledniku. Međutim, napominjemo kako neke od značajki naše web stranice možda neće funkcionirati bez kolačića. Tražeći suglasnost predstavit ćemo svrhu u koju ćemo obrađivati ovu vrstu informacija te ćemo vas obavijestiti o vašim pravima.

Možete pronaći više informacija o kolačićima u Pravilima o kolačićima.

 

Druge web stranice

Bauerfeind.hr web stranice mogu sadržavati linkove za web-lokacije trećih strana.

Ova pravila primjenjuju se samo na ovu web stranicu pa prilikom povezivanja s drugim web stranicama, upućujemo vas da pročitate njihova pravila privatnosti.

 

Marketing

Bauerfeind d.o.o. želio bi vam poslati informacije o našim proizvodima i uslugama za koje bi mogli biti zainteresirani. Međutim, marketinški materijal slat ćemo samo ako se vi odlučite za to te nam date privolu. Imajte na umu da čak i ako ste pristali primati naše marketinške poruke, možete u bilo kojem trenutku odustati od primanja marketinških poruka. Ako više ne želite da vas kontaktiramo u marketinške svrhe, molimo vas izaberite tu opciju na kraju naše marketinške poruke (e-mail/newsletter) ili nam pošaljite mail na eprodaja@bauerfeind.hr

 

Videonadzor

Bauerfeind d.o.o.  u svojim poslovnicama koristi sustav videonadzora. Na ulazu u perimetar snimanja kao voditelj obrade Bauerfeind d.o.o.  će vas obavijestiti o snimanju. Sustavom videonadzora obrađuju se podaci kao što je vaša fizionomija, kretanje, boja kose, boja očiju. Sustav videonadzora koristi se radi zaštite imovine i sigurnosti kako radnika tako i drugih koji posjećuju naše poslovnice, a snimke se čuvaju u maksimalnom trajanju od maksimalno 6 mjeseci. Pravni osnov obrade u odnosu na posjetitelje je legitiman interes, dok je u odnosu na naše radnike izvršenje obveza koje proizlaze iz propisa o zaštiti o radu.

Više informacija o sustavu videonadzora možete pronaći u Pravilniku o provedbi videonadzora.

 

Stupanja na snagu te promjene Pravila privatnosti

Izmjene ovih Pravila privatnosti stupaju na snagu danom objave, 26.1.2024. Stupanjem na snagu ovih izmjena prestaju vrijediti sve prethodne verzije ovih Pravila privatnosti.

 

 

 • Individualni pristup
 • Individualni pristup

  korisnici u središtu naših aktivnosti
 • Individualni pristup
 • Stručno osoblje

  opskrba korisnika uslugama za lakši život
 • Individualni pristup
 • Loyalty klub

  dodatni popusti na webshop proizvode
Vrh