Kako ustrajati u zdravoj prehrani - BAUERFEIND

Kako ustrajati u zdravoj prehrani

Kako ustrajati u zdravoj prehrani
Kao što se kilogrami ne nakupljaju preko noći tako se niti zdrave navike ne stvaraju od danas do sutra. Brze dijete i ekspresni trikovi neće vam pomoći na duge staze.

Pribjegavanje brzim trikovima najčešće dovede do jo-jo efekta i začas se ponovno nađete sa onim kilama viška koje ste ranije uspjeli skinuti zahvaljujući čarobnoj dijeti. Da biste ustrajali u zdravoj prehrani, prestanite tražiti brza rješenja i hit dijete, jer osim što su nerijetko nezdrave, najčešće ne daju žaljene rezultate. Umjesto toga, počnite stvarati zdrave životne navike, jer zdrava prehrana stvar je životnog stila i stvaranja navika. Ovo je jedini način da dugoročno ustrajete u ovom planu.


 U nastavku vam donosimo tri savjeta koja će vam olakšati stvaranje zdravih prehrambenih navika.


Planirajte
Iznimno je važno planirati obroke unaprijed kako se ne bi našli u situaciji da doma nemate ništa zdravo za pojesti, jer u takvim situacijama ljudi najčešće posegnu za najbržim rješenjem kojem je pri ruci, a to su nezdravi snackovi. Zato planirajte svaki obrok!
Najbolji način je tjedno planiranje. Sastavite popis za 7 doručaka, 7 ručkova, 7 večera i 14 međuobroka.
Da, dobro ste izračunali, 5 obroka dnevno. Jer cilj zdrave prehrane nije izgladnjivanje već konzumacija zdrave, nutritivno bogate hrane.
Ovo nas dovodi do sljedećeg koraka tj. sljedećeg savjeta, a to je…

Nabavka
Djelomično se vraćamo na argument iz prethodne točke; ne želite se dovesti u situaciju da nemate dostupne zdrave namirnica u trenutku kada ste gladni.
Nakon što ste napravili popis, nabavite sve što vam je potrebno za cijeli tjedan: voće, povrće, zdrave ugljikohidrate, zdravi snackovi, proteini…
Ovdje je važno držati se rasporeda. Ako nabavku obavljate svaku subotu, držite se tog plana i uvijek ćete imati zdravi obrok na stolu.

Supstituti
Ne smijemo zanemariti da svatko ponekad ima „cravingse“ i potrebu pojesti nešto nezdravo. Danas je na svakom koraku moguće nabaviti zdrave snackove, ali ih i pripremiti. Internet je bogat receptima zdravih supstituta za najdraže nam snackove pa tako možete pronaći recepte za zdravi puding od avokada, cloud bread, sirove kolače, pizzu od cvjetače… Dajte si truda i istražite zdrave opcije vaših najdražih jela i u tren oka stvorit ćete zdrave prehrambene navike, u njima ustrajati i uživati.

 • Individualni pristup
 • Individualni pristup

  korisnici u središtu naših aktivnosti
 • Individualni pristup
 • Stručno osoblje

  opskrba korisnika uslugama za lakši život
 • Individualni pristup
 • Loyalty klub

  dodatni popusti na webshop proizvode
Vrh